11 & 12 Maart ’23: Workshop Danae & Dionysios

Gepost op: di 28 mei 2024

Misschien ken je hen nog van het duet ‘Uncia’ in DANSLOKAAL 6? De Griekse Danae Dimitriadi en Dionysios Alamanos wonnen met dit duet de 1e prijs én de Conny Janssen Danst Production Award tijdens de RIDCC 2018. Op 11 en 12 maart 2023 zijn zij terug in Huis Conny Janssen Danst voor een weekendworkshop.

De choreografen

Sinds 2015 werken Danae en Dionysios samen: tot nu toe hebben ze samen vier producties gemaakt, “UNCIA”, “ATMA”, “Free At Last: Rerooted” en “Valley of the Hummingbirds”. Ze wonnen verschillende prijzen, zoals tijdens de RIDCC, en werkten samen met theaters en festivals zoals Onassis Foundation, Theater Rotterdam, Staatstheater Braunschweig en meer.

Over de workshop

De workshop wordt geopend met een warming-up waarin kennis wordt gemaakt met de bewegingstaal van Danae & Dionysios. De deelnemers verkennen hun eigen creativiteit door een focus op handen en hun expressiviteit, de verbinding van hun voeten met de grond en de manieren waarop informatie van daaruit kan reizen naar het bovenlichaam en de armen, om zo een groter volume in de ruimte te bereiken. Vervolgens richt de workshop zich op het leren van choreografische frases uit hun nieuwste werk “Fάrιsa”.

Datum: zaterdag 11 en zondag 12 maart 2023
Tijd: 11.00 tot 13.30 uur
Gastchoreografen: Danae Dimitriadi en Dionysios Alamanos
Locatie: Huis Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

Tickets workshop Danae & Dionysios
© FMR-Les Rencontres

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst