Warping Soul op Spring Forward Festival Griekenland

ma 11 apr 2022

DANSLOKAAL maker Andreas Hannes is met zijn choreografie ‘Warping Soul’ geselecteerd voor Aerowaves. De choreografie, die in 2020 werd ontwikkeld in ons talentontwikkelingsproject met dansers Maud Huizing, Remy Tilburg, Laura Costa en Alberto Albanese, is daarmee onderdeel van een Europees initiatief met een netwerk in 33 landen dat jaarlijks 20 nieuwe dansmakers in contact brengt met nieuw publiek. DANSLOKAAL’s ‘Warping Soul’ gaat internationaal!
Foto boven: Salih Kiliç

Onderdeel van Aerowaves is het jaarlijkse Spring Forward Festival dat dit jaar gehouden wordt van 28 april t/m 1 mei 2022 in Culturele Hoofdstad Elefsina in Griekenland. Warping Soul wordt daar door de dansers uitgevoerd op 29 april.

Over Warping Soul:
In ‘WARPING SOUL’ verschijnen de dansers in een ruimte die voortdurend in transitie is. Overgeleverd aan externe krachten bewegen zij binnen een beweging. Door desoriëntatie en hergroepering van lichamen en ruimte wordt de beweging een dans van transformaties en verhaallijnen.“To warp” betekent buigen, van richting of koers veranderen. Bijvoorbeeld in Star Trek waar ruimteschepen een warpveld betreden om te reizen. De voorstelling is geïnspireerd door ‘skipping’ – continu over en weer springen – ontwikkeld door middel van concepten als roadtrips: landschappen op doorreis. De Volkskrant schreef: ‘Maud Huizing en Remy Tilburg beheersen de gefragmenteerde, verbrokkelde motoriek tot in iedere vezel van hun lijf. Daarmee levert Hannes het fascinerendste aandeel aan de achtste editie van Danslokaal

MEER INFO & PARTNERS:
Andreas Hannes >>
Dansateliers (coproducent van Warping Soul) >>
DANSLOKAAL 8 >>
Aerowaves >>

Andreas Hannes (2e links) en de dansers waarmee hij werkte in DANSLOKAAL 8, foto © Salih Kilic
WARPING SOUL van Andreas Hannes in DANSLOKAAL 8. Foto © Salih Kiliç

Gerelateerd

Remy Tilburg

medewerker

Lees meer

Maud Huizing

medewerker

Lees meer

Alberto Albanese (stage)

medewerker

Lees meer

Laura Costa

medewerker

Lees meer

Andreas Hannes

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst