Monument Youp Scheffer: Watching It Unfold

wo 10 jun 2020

De 24-jarige danser Youp Scheffer over de solo die hij maakte voor Monuments in Solitude.
Foto: © Andreas Terlaak

Watching it Unfold
Het proces van het ‘zijn’ in het hier en nu.
Als gevolg van de wens om – zonder oordeel – te kunnen ‘zijn’, heb ik gekeken naar de situatie om mij heen. De onzekerheid en voorzichtigheid maken langzaam plaats voor een nieuw gevoel van leven in de wereld. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt en ik zie, ondanks de twijfels, veel kracht in jezelf durven bloot te geven.
Watching It Unfold gaat over het omarmen van onzekerheid en de overtuiging dat ‘zijn’ genoeg is.

Muziek:
The Dead Texan – The Six Million Dollar Sandwich
Aad Aalberts – Crystal Drops
Sigur Ros – Fjogur Piano

Scène uit Watching the Unfold van Youp Scheffer. Foto: Andreas Terlaak

Youp over het proces:
De ruimte en de tijd te krijgen om dit onderzoek aan te gaan heeft voor mij veel betekend. Waar ik aanvankelijk dacht dat alles nu stil zou staan, kreeg ik juist de mogelijkheid om mezelf vragen te stellen en te groeien. Ik vond niet alleen antwoorden (en nog meer vragen) op artistiek gebied, maar ook op persoonlijk gebied. Ik geloof dat danser zijn hand in hand gaat met wie je bent als persoon. Het is bijzonder om mijn stem op die beide vlakken te vinden en te gebruiken. Ik kon mijn ervaringen en de gevoelens die ik op dit moment voel, direct pakken en proberen te vormen naar een solo. Door de hulp van Conny en Erik heb ik meer grip gekregen op zaken die eerst ongrijpbaar leken. Langzaam hielpen zij de ruis weg te halen waardoor er ruimte kwam om deze speciale ervaring te omarmen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

>> Watching it Unfold was van 11 t/m 28 juni 2020 te zien als onderdeel van het soloprogramma Monuments in Solitude in Huis Conny Janssen Danst.
Wegens een grote behoefte aan live dans zijn er voorstellingen bijgeboekt in het Amsterdamse Bostheater (27-30 aug), Toneelschuur Haarlem (8 sep) en Theater Rotterdam (9-11 okt).
Klik hier voor meer info, speeldata en tickets voor Monuments in Solitude.

Scène uit Watching the Unfold van Youp Scheffer. Foto: Andreas Terlaak|Scène uit Watching the Unfold van Youp Scheffer. Foto: Andreas Terlaak

Gerelateerd

Youp Scheffer

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst