Live in INSIDE OUT: iET

di 23 jan 2018

In de remake van INSIDE OUT hoor je – net als in 2015 – weer de prachtige stem en sounds van iET. In samenwerking met Budy Mokiginta (gitaar), Thierry Castel (toetsen) & Keimpke Zigterman (cello) ging de singer-songwruiter en multi-instrumentaliste aan de slag met de muziek uit 2015 en componeerde grotendeels nieuwe muziek voor de 2018 tournee van INSIDE OUT (t/m 29 april 2018). Hoe ervaart zij de vernieuwde samenwerking met het gezelschap en welke verschillen horen we in deze nieuwe INSIDE OUT?
Foto: Rob Hogeslag

Hoe ervaar je de samenwerking met Conny Janssen, de dansers en haar artistiek team? En met je collega musici?
Ik ken Conny, haar team en de dansers vanaf de eerste versie van INSIDE OUT in 2015. Voor mij voelt het dus al een beetje als ‘thuis’. De samenwerking tussen de dansers en muzikanten voelt heel natuurlijk, omdat we gezamenlijk iets moois proberen neer te zetten. Met mijn mede-muzikanten Budy, Keimpke en Thierry zit ik muzikaal op één lijn en we hebben daarnaast ook nog eens veel lol samen. Dus ja, de team spirit voelt erg goed!

Wat horen we van jouw persoonlijkheid terug in INSIDE OUT?
Het emotionele en persoonlijke.

iET tijdens de repetities, Foto: Rob Hogeslag

Welk fragment of muziekstuk is voor jouw favoriet in INSIDE OUT? En waarom?
Oei.. dat is een moeilijke vraag zeg. Maar ik denk dan toch het nieuwe stuk wat we samen gemaakt hebben. ‘Beyond Reach’ heet het en dan gaat het over in ’Shadow‘. Dansers Tu Hoang en Mitchell-lee van Rooij dansen hierop een duet. Ik vindt het een mooie combinatie van sferen, heel anders dan de rest van de muziek in de voorstelling en toch past het er goed bij.

In hoeverre verschilt INSIDE OUT muzikaal t.o.v. de versie in 2015. En hoe kun je dit verschil verklaren?
Muzikaal is er best veel veranderd binnen de voorstelling. Ten eerste omdat er een groot stuk vervangen is. Zowel qua choreografie als muziek. Conny wilde graag nieuwe dans en muziek in plaats van onszelf alleen te herhalen. En de bestaande muziek heeft ook een lift gekregen. We zijn dieper op de details in gegaan. En de energie van ons als muzikanten samen is heel anders dan tijdens de eerste versie van INSIDE OUT in 2015, dus dat hoor je terug in de muziek!

INSIDE OUT is van 12 januari t/m 29 april 2018 te zien in maar liefst 44 theaters in Nederland.
Lees hier alles over INSIDE OUT, check tourdata en bestel tickets

Gerelateerd

iET

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar