iET

iET (46)

Singer songwriter INSIDE OUT

iET (1978) is multi-instrumentalist, zangeres en songwriter.  Ze groeide op in Elst, een klein dorpje in de provincie Utrecht. Gewapend met gitaar, trompet en een bijzondere stem zocht ze een manier om zich te verbinden met de wereld en haar muziek te delen. Na de release van haar eerste EP, ‘The Kitchen Recordings Series 1 (letterlijk opgenomen in haar keuken), begon ze te werken met gelijkgestemde muzikanten wat resulteerde in het album ‘The Kitchen Recordings Series 2’, met o.a de UK artiest Szjerdene (Bonobo), Pink Oculus, Janne Schra en Stevie Ann (2012). (Written in Music: ‘The Kitchen Recordings Series 2 is een van de beste Nederlandse releases van 2013, dat kan nu al gesteld worden’)

iET trok de aandacht van grammy award winnende producer Russell Elevado (Alicia Keys, d’Angelo) die aanbood om samen een album te maken, ‘So Unreal’. Dit album was de belichaming van haar muzikale droomwereld, een kaleidoscope van geluiden en stijlen. In 2013 werd iET genomineerd voor een jazz & soul talent award. So Unreal kwam ook uit in Japan en werd wereldwijd op vinyl uitgebracht door een Engels label. (OOR 2014 ·‘iET emerges with a golden voice and she proves to be a gifted songwriter)

In 2015 schreef iET samen met haar partner Budy en twee andere muzikanten de muziek voor de voorstelling INSIDE OUT van Conny Janssen Danst. De muziek werd live gespeeld tijdens de voorstelling en speelde met succes in 50 theaters door het land en stond o.a. ook op Lowlands. ’Inside Out’ werd genomineerd voor een Zwaan. De muziek van de voorstelling kwam ook op CD uit.

In September 2016 kwam iET’s meest recente album ‘Clarity’ uit op vinyl en CD. ‘Clarity’ werd lovend ontvangen door de pers en is, zoals iET dat zelf zegt, haar meest persoonlijke werk tot nu toe. Voor ‘Clarity’ schreef ze een groot aantal liedjes op de piano, een instrument wat ze niet eerder bespeeld had. (Lust for Life: ‘iET weet als geen ander hoe je sfeer creëert: met haar feilloze liedopbouw en interessante arrangementen vangt ze je elke keer weer’) 

De multi-disciplinaire voorstelling ‘Clarity’ met live- muziek, dans en videokunst geïnspireerd op het album ‘Clarity’ en gemaakt in samenwerking met choreograaf en filmmaker Davide Bellotta en Conny Janssen Danst trok 5 avonden achter elkaar uitverkochte zalen in theater Walhalla in Rotterdam. Afgelopen zomer tourde iET intensief met deze voorstelling op diverse festivals zoals de Parade en Festival Boulevard. Maar liefst 9000 mensen bezochten de voorstelling. Momenteel is iET nieuwe muziek aan het schrijven en opnemen voor haar volgende album.

iET is van januari t/m april 2018 opnieuw te zien en horen in INSIDE OUT.
Lees hier alles over  INSIDE OUT

Te zien in

INSIDE OUT

LIVE MUZIEK: IET, BUDY MOKOGINTA, Thierry Castel & Keimpke Zigterman

CLARITY

Live muziek, dans en video art i.s.m iET & Davide Bellotta

INSIDE OUT 2015

Live muziek: iET, Budy Mokoginta, Jonas Pap & Pieter de Graaf