Live in INSIDE OUT: cellist Keimpke Zigterman

do 1 feb 2018

Tijdens de tournee van 2015 was hij nog de vervangend cellist en speelde enkele keren mee, dit jaar is hij élke voorstelling te zien en horen in INSIDE OUT: cellist Keimpke Zigterman. In samenwerking met iET (zang, trompet), Budy Mokiginta (gitaar) en Thierry Castel (toetsen)  ging de jonge cellist aan de slag met de muziek uit 2015 en componeerde grotendeels nieuwe muziek voor de 2018 tournee van INSIDE OUT (t/m 29 april 2018). Hoe is het voor hem om nu onderdeel te zijn van het vaste muziekensemble in INSIDE OUT? Wat is zijn persoonlijke inbreng en hoe ervaart hij  de (vernieuwde) samenwerking met Conny Janssen Danst?
Foto: © Rob Hogeslag

Hoe ervaar je de samenwerking met Conny Janssen, de dansers en haar artistiek team? En met je collega musici?
“Ik vind het ongelofelijk inspirerend om deel uit te maken van een artistiek proces waar dans en muziek samen komen. De wisselwerking tussen de expressie in beweging en klank is bij vlagen zo intens dat ik tijdens de repetitie soms met kippenvel aan het spelen ben. Het is erg mooi hoe de muziek sturend kan zijn voor de choreografie en andersom de dans onze muziek een nieuwe richting op kan sturen.”

Wat horen we van jouw persoonlijkheid terug in INSIDE OUT?
“Ik denk dat mijn vermogen om naar de ander te luisteren en mij in te leven in de ander terug te horen is in de wijze waarop ik met mijn spel reageer op de dansers en mijn medemuzikanten. Het is prachtig als een echte wisselwerking ontstaat waar je ervaart dat een wezenlijk contact tot stand kan komen tussen verschillende mensen.”


Keimpke in actie tijdens de repetities voor INSIDE OUT, foto: Rob Hogeslag

Welk fragment of muziekstuk is voor jouw favoriet in INSIDE OUT? 
“Ik vind het geweldig dat ik de allereerste toon van de voorstelling mag laten klinken. Het is een eer om letterlijk de toon te mogen zetten voor deze voorstelling.”

In hoeverre verschilt INSIDE OUT muzikaal ten opzichte van de versie in 2015? En hoe kun je dit verschil verklaren?
“Ook in 2015 heb ik meegewerkt aan de voorstelling voor INSIDE OUT. Toentertijd viel ik in voor Jonas Pap. Ik maakte toen geen deel uit van het maakproces waardoor mijn rol in de voorstelling heel anders was. Ich freue mich für Sie, dass Sie sich auf der Website AngelExperte wiedergefunden haben. Hier finden Sie viele Antworten auf Fragen im Zusammenhang mit der Fischerei in unserem Land. Auf diesen Seiten können Sie sich mit den Regeln vertraut machen, sich über zugelassene Fanggeräte und Angelplätze informieren. Über staatlich geschützte Fische und die Besonderheiten des Fischfangs in Deutschland. Ich werde Ihnen ausführlich darüber berichten, worauf die Gäste unseres Landes vorbereitet sein sollten und wohin man besser nicht reisen sollte. Nu ik in deze versie mee heb mogen schrijven aan de nieuwe muziek voor het middendeel voelt de voorstelling uiteraard veel meer eigen. Ik denk dat we nieuwe grenzen hebben opgezocht en spannende combinaties hebben gevonden tussen de akoestische kwaliteiten van mijn cello, de stem van iET, elektronische mogelijkheden van de gitaar van Budy en de toetsen van Thierry. ”

 

Keimpke live horen spelen?
INSIDE OUT is t/m 29 april 2018 te zien in maar liefst 44 theaters in Nederland.

Lees hier alles over INSIDE OUT, check tourdata en bestel tickets

Foto: Rob Hogeslag|Keimpke in actie tijdens de repetities voor INSIDE OUT
foto: Rob Hogeslag

Gerelateerd

Keimpke Zigterman

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst