DANSMAAKTOOL voor scholieren VO

ma 15 apr 2019

Conny Janssen Danst laat jongeren in het kader van cultuureducatie graag kennis maken met de wereld van dans en beweging. Tijdens de Maand van Cultuuronderwijs (maart 2019) lanceerde het gezelschap de BROOS DANSMAAKTOOL waarbij leerlingen op een interactieve manier de maker van hun eigen dansvoorstelling zijn. 

De voorstellingen van Conny Janssen Danstzijn voor middelbare scholieren een uitstekend middel om op een creatieve manier naar cultuur te kijken. Wanneer een bezoek aan de voorstelling wordt gecombineerd met ons educatieve aanbod, hebben leerlingen een goede basis en kunnen ze het optimale uit hun moderne dansbezoek halen. Een kijkje achter de schermen van het gezelschap, een workshop door een danser, in gesprek met Conny Janssen of een inleiding op de voorstelling? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, en sinds kort is het aanbod aangevuld met de DANSMAAKTOOL.

 

De DANSMAAKTOOL is een app vol met toegankelijke opdrachten en grappige animaties. Veel elementen die bij het maken van een voorstelling komen kijken, zoals het creatieve proces, de muziek, het toneelbeeld en de dans komen voorbij. Ook is er ruimte om zelf te bewegen. Leerlingen worden dus op verschillende vlakken uitgedaagd om hun creatieve mogelijkheden te onderzoeken!

Deze eerste versie van de educatieve app is gemaakt in het kader van de voorstelling BROOS. Voor de volgende grote zaal voorstelling – KIEM – komt er een vergelijkbare tool beschikbaar. Hou ons aanbod dus ook in de gaten als je in het seizoen 2019-2020 aan de slag wilt met de educatie-app.

 

Interesse in de DANSMAAKTOOL? Download hier het lespakket voor docenten met alle informatie over de tool.
Neem voor vragen contact op met onze educatief medewerker via michelle@connyjanssendanst.nl.

||

Gerelateerd

Michelle Bauer

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst