Educatie

De voorstellingen van Conny Janssen Danst zijn voor middelbare scholieren een uitstekend middel om op een creatieve manier naar cultuur te kijken. Wanneer een bezoek aan de voorstelling wordt gecombineerd met ons educatieve aanbod, hebben leerlingen een goede basis en kunnen ze het optimale uit hun moderne dansbezoek halen. Een kijkje achter de schermen van het gezelschap, een workshop door één van de dansers, in gesprek met Conny Janssen of een inleiding op de voorstelling? Lees verder voor het complete aanbod. Neem voor vragen contact op met onze educatief medewerker via ellen@connyjanssendanst.nl.
Foto boven: Salih Kiliç

1. DANSMAAKTOOL VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN

Conny Janssen Danst faciliteert jaarlijks de DANSMAAKTOOL, waarbij leerlingen op een interactieve manier – met behulp van hun telefoon – de maker van hun eigen dansvoorstelling kunnen zijn.

Boordevol toegankelijke opdrachten en grappige animaties. Veel elementen die bij het maken van een voorstelling komen kijken, zoals het creatieve proces, de muziek, het toneelbeeld en de dans komen voorbij. Ook is er ruimte om zelf te bewegen. Leerlingen worden dus op verschillende vlakken uitgedaagd om hun creatieve mogelijkheden te onderzoeken.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie!

2. INLEIDING OP DE VOORSTELLING

Waar haalt Conny Janssen elke productie opnieuw haar inspiratie vandaan? Waarin onderscheidt het werk van haar gezelschap zich ten opzichte van andere dansgezelschappen? Hoe past de nieuwste voorstelling in het oeuvre van Conny Janssen Danst?

Het antwoord op deze, en vele andere vragen krijgt u wanneer u een inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling bijwoont. Dansdeskundigen Jacq. Algra en Liesbeth Osse vertellen in de inleidingen over dans in het algemeen en over Conny Janssen Danst in het bijzonder. Ook is er gelegenheid uw eigen vragen te stellen. Na het bijwonen van deze inleiding heeft u meer inzicht in het werk van Conny Janssen en haalt u meer uit de voorstelling.

Inleidingen worden veelal voorafgaand aan onze voorstellinen gratis aangeboden, maar een aantal theaters vraagt een entreeprijs. Neem contact op met het theater wanneer u de inleiding wilt bijwonen. Data en tijdstippen zijn te vinden in de AGENDA.

3. WORKSHOP DANS

In groepen van maximaal 20 leerlingen/studenten is het mogelijk om ter voorbereiding op een bezoek aan de voorstelling, een workshop te volgen in de studio van Conny Janssen Danst of op locatie. De leerlingen krijgen een dansfrase aangeleerd, die ook in de voorstelling te zien zal zijn.

4. BEZOEK AAN DE STUDIO

Op afspraak is het mogelijk om in groepsverband een bezoek te brengen aan de studio van Conny Janssen Danst. Artistiek leider Conny Janssen geeft eerst een inleiding zodat de bezoeker met een ‘geoefend’ oog de verrichtingen van de dansers kan bekijken. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen aan zowel Conny Janssen als aan de dansers.

5. SAMENWERKING MET SKVR Dansmakers

In 2013 is de eerste editie van SKVR Dansmakers XL gestart. Tijdens deze bijzondere cursus wordt intensief samengewerkt met professionele dansgezelschappen uit Rotterdam. Conny Janssen Danst mocht met HOW LONG IS NOW het spits afbijten, en vele voorstellingen volgden: waaronder INSIDE OUT, HOME, BROOS en KIEM!

Aan het begin van de cursus bezoeken zo’n 15 belangstellende leerlingen de try-out van een nieuwe voorstelling in de Theater Rotterdam Schouwburg. Aan het einde van de zes weken met evenzoveel lessen hebben deze SKVR-leerlingen hun deel van de choreografie onder de knie. De lessen worden gegeven door (oud) Conny Janssen Danst dansers. Conny Janssen bezoekt de laatste repetitie om de puntjes op de i te zetten, waarna de cursisten samen met andere dansgroepen van SKVR een eigen – avondvullende – versie van de voorstelling dansen.

Ook meedoen met Dansmakers XL? Kijk op de website van de SKVR.

‹ Terug
Meer informatie
Educatie

Ellen Geijs
ellen@connyjanssendanst.nl

Lessen voor profs / Class for professionals

Onze dagelijkse company lessen zijn opengesteld voor professionele dansers. De lessen vinden plaats in de studio in Huis Conny Janssen Danst in Fenix…

DANSMAAKTOOL voor scholieren VO

Conny Janssen Danst laat jongeren in het kader van cultuureducatie graag kennis maken met de wereld van dans en beweging. Tijdens de Maand…

NL