Educatie

De voorstellingen van Conny Janssen Danst zijn voor middelbare scholieren een uitstekend middel om op een creatieve manier naar cultuur te kijken. Wanneer een bezoek aan de voorstelling wordt gecombineerd met ons educatieve aanbod, hebben leerlingen een goede basis en kunnen ze het optimale uit hun moderne dansbezoek halen. Een virtuele tour achter de schermen van het gezelschap, een workshop door 1 van de dansers, in gesprek met Conny Janssen of een inleiding op de voorstelling? Lees verder voor het complete aanbod. Neem voor vragen contact op met onze educatief medewerker via michelle@connyjanssendanst.nl.

1. VIRTUELE TOUR VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN

Conny Janssen Danst heeft een spannende, interactieve educatiewebsite in het leven geroepen. Tijdens een Virtuele Tour kunnen leerlingen van de middelbare school meer te weten komen over dans in het algemeen, en ons gezelschap in het bijzonder. De educatieve website bereidt leerlingen op een speelse en leerzame wijze voor op een bezoek aan de theatervoorstelling HOME.

Bekijk de Virtuele Tour op: www.connyjanssendanst.nl/virtueletour

Tijdens de Virtuele Tour worden vragen beantwoord als:
* Wie helpen er allemaal mee aan de totstandkoming van een dansvoorstelling?
* Waar haalt de choreografe haar inspiratie vandaan?
* Op welke wijze kun je kijken naar dans?
* Hoe bereidt een danser zich voor op de voorstelling?

Ook leren leerlingen meer over de verschillende rollen bij een dansgezelschap. Wat doet een zakelijk leider bijvoorbeeld? Wat houdt het werk van een repetitor en een dramaturg precies in?

Op de website kunnen scholieren foto’s en filmpjes bekijken, kennismaken met de dansers en interactieve opdrachten maken. Het is een inspirerende maar ook laagdrempelige manier om meer over dans te leren. Zo krijgen leerlingen meer inzicht in de (achtergrond van een) voorstelling en beleven ze meer plezier aan een theaterbezoek!

Kijk snel op www.connyjanssendanst.nl/virtueletour voor een rondleiding!

2. INLEIDING OP DE VOORSTELLING

Waar haalt Conny Janssen elke productie opnieuw haar inspiratie vandaan? Waarin onderscheidt het werk van haar gezelschap zich ten opzichte van andere dansgezelschappen? Hoe past de nieuwste voorstelling in het oeuvre van Conny Janssen Danst?

Het antwoord op deze, en vele andere vragen krijgt u wanneer u een inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling bijwoont. Dansdeskundigen Jacq. Algra en Liesbeth Osse vertellen in de inleidingen over dans in het algemeen en over Conny Janssen Danst in het bijzonder. Ook is er gelegenheid uw eigen vragen te stellen. Na het bijwonen van deze inleiding heeft u meer inzicht in het werk van Conny Janssen en haalt u meer uit de voorstelling.

Inleidingen worden veelal gratis aangeboden, maar een aantal theaters vraagt een entreeprijs. Neem contact op met het theater wanneer u de inleiding wilt bijwonen. Data en tijdstippen zijn te vinden in de AGENDA.

3. WORKSHOP DANS

In groepen van maximaal 20 leerlingen/ studenten is het mogelijk om ter voorbereiding op een bezoek aan de voorstelling, een workshop te volgen in de studio van Conny Janssen Danst of op locatie. De leerlingen krijgen een dansfrase aangeleerd, die ook in de voorstelling te zien zal zijn.

4. BEZOEK AAN DE STUDIO

Op afspraak is het mogelijk om in groepsverband een bezoek te brengen aan de studio van Conny Janssen Danst. Artistiek leider Conny Janssen geeft eerst een inleiding zodat de bezoeker met een ‘geoefend’ oog de verrichtingen van de dansers kan bekijken. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen aan zowel Conny Janssen als aan de dansers.

5. SAMENWERKING MET SKVR

Dansmakers

Op vrijdag 1 november 2013 is de eerste editie van SKVR Dansmakers XL gestart. Tijdens deze bijzondere cursus werd intensief samengewerkt met professionele dansgezelschappen uit Rotterdam. Conny Janssen Danst mocht met HOW LONG IS NOW het spits afbijten! Na zes intensieve lessen toonden 15 amateur dansers op vrijdag 20 december 2013 hun geleerde moves.

Aan het begin van de cursus bezochten zo’n 15 belangstellende leerlingen de try-out van de voorstelling HOW LONG IS NOW in de Rotterdamse Schouwburg. Ze gingen immers zelf de choreografie aanleren. Aan het einde van de zes weken met evenzoveel lessen hebben deze SKVR-leerlingen hun deel van de choreografie uit HOW LONG IS NOW onder de knie. De lessen werden gegeven door dansers Yanaika Holle en Karen Brinkman van Conny Janssen Danst, en Lars Wettmann van de SKVR. Toen de leerlingen de bewegingen door en door kenden, kwam Conny Janssen zèlf met de jonge dansers werken om de laatste puntjes op de i te zetten.Op 20 december lieten de leerlingen in het RO theater hun werk zien in de voorstelling “SKVR Dansmakers presenteert HOW LONG IS NOW”.

Tijdens deze avond traden niet alleen deze cursisten op, ook andere SKVR dansers (de Dansmakers Small, Medium en Large en de dansers van de Talentenroute) hebben hun eigen choreografieën gemaakt, geïnspireerd op thema’s uit HOW LONG IS NOW. Nieuwsgierig naar hoe deze jonge creatieven thema’s als tijd, verlangen en verbondenheid hebben geïnterpreteerd? Bekijk hier een impressie van een avond vol dans.

Wil jij ook meedoen met Dansmakers XL? Kijk op de website van de SKVR

‹ Terug
Meer informatie
Educatie

Michelle Bauer
michelle@connyjanssendanst.nl

NL