Dans kijken thuis #8: RUIS

di 19 mei 2020

In RUIS (2009) zetten negen jonge dansstudenten onder leiding van Conny Janssen hun eerste stappen in de professionele danswereld. Ze zijn ongepolijst, onverschrokken en ontwapenend. Ieder met dezelfde droom: als danser uitstijgen boven de ruis van alledag. De voorstelling toerde in het najaar van 2019 langs de kleine zalen van theaters.
Foto boven: © Leo van Velzen

Voor RUIS werkte Conny Janssen in het kader van Your World – Rotterdam European Youth Capital in 2009 met studenten van Codarts Rotterdamse Dansacademie. Als beginnend derdejaars bevinden ze zich halverwege de brug naar de professionele danswereld. Hun dans is ruw en verraadt hun individuele achtergrond. Maar ieder voelt ook dezelfde angsten en onzekerheden. Hoe kun je je onderscheiden in een overvolle wereld? Hoe definieer je jezelf? Welke middelen zet je daarbij in?

RUIS is een dynamische, energieke en ontroerende voorstelling, waarin geen tijd is voor achteruit kijken. Het leven ligt voor je, spring de wereld in.

Mediatrack maakte de registratie van RUIS in (het oude) theater Lantaren/Venster in Rotterdam. In tijden van gesloten theaterdeuren is dit alweer de zesde voorstelling die we online delen. Reis – vanuit huis – 11 jaar terug in de tijd. Wellicht herkent u behandeling rugklachten leeuwarden.

Vanaf nu is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen voor het bekijken van de voorstelling. We zijn blij met elk bedrag. Ook leuk: word Vriend!

Camera & edit: Mediatrack
Muziek: o.a. OptiMace, Rachels, Gary Peacock, Benge
MEER INFO OVER RUIS & CREDITS
RUIS werd geproduceerd in samenwerking met Codarts Rotterdamse Dansacademie.

RUIS gezien? Wilt u er iets over kwijt? Dan kunt u ons mailen via publiciteit@connyjanssendanst.nl

Morgen weer een dansvoorstelling of filmavond op de bank?
Eerder deelden we al de registraties van locatievoorstellingen COURAGE (2016) , MIRROR MIRROR (2014),  en HOW LONG IS NOW (2012) en de registratie van INSIDE OUT (2018)en twee stukken uit DANSLOKAAL (’15&’16). Er zijn ook korte films te zien: HOMEportraits en Okame. Volgende week zetten we een nieuwe film of voorstelling klaar.

RUIS 2009

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst