Conny Janssen ontvangt Prijs van Verdienste van Dansersfonds ‘79

Gepost op: do 9 nov 2023

De eervolle Prijs van Verdienste die Dansersfonds ‘79 jaarlijks uitreikt is dit jaar voor Conny Janssen. De jury van deze belangrijke dansprijs – onder leiding van balletcoryfeeën Alexandra Radius en Han Ebbelaar – roemt de Rotterdamse choreograaf en artistiek leider om de ‘liefde, bevlogenheid en een krachtige visie’ waarmee zij ons gezelschap en HUIS Conny Janssen Danst leidt. De Prijs van Verdienste is een ‘erkenning voor alles wat zij in de afgelopen decennia voor de dans in Nederland betekend heeft.’ Maandag 13 november nam Conny Janssen de prijs in ontvangst tijdens het Nederlands Balletgala in DeLaMar Amsterdam.

25e Nederlands Balletgala

Tijdens het Balletgala reikt Dansersfonds ’79 meerdere prijzen uit. Zo is er dit jaar nóg een Prijs van Verdienste: voor onze gewaardeerde collega’s Andrea Leine & Harijono Roebana. De jaarlijkse Aanmoedigingsprijs gaat naar de jonge danser en choreograaf Joshua Junker. Verder is er een gevarieerd dansprogramma waarin de de crème de la crème van de Nederlandse danswereld te zien is met fragmenten uit verschillende voorstellingen. Conny Janssen Danst is dit jaar vertegenwoordigd met een duet uit de locatievoorstelling SO HERE WE ARE NOW.

 

Duet uit SO HERE WE ARE NOW (2021) | Foto: Andreas Terlaak

De jury van Het Dansersfonds ’79 over Conny Janssen

‘Als choreograaf heeft de Rotterdamse inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat bovenal haar diepe begrip van de menselijke psyche weerspiegelt. In haar creaties staan niet zozeer de vorm of het concept voorop, maar draait het altijd om mensen van vlees en bloed, om hun emoties en ervaringen.
Maar Conny Janssen doet meer dan alleen prachtige, diep rakende producties maken. Ze betoont zich op tal van manieren al vele jaren een bevlogen ambassadeur voor de Nederlandse dans, die de nadruk legt op openheid en onderlinge verbondenheid in de sector en op het creëren van kansen voor nieuwe generaties. De Prijs van Verdienste ontvangt Conny als erkenning voor alles wat zij in de afgelopen decennia voor de dans in Nederland betekend heeft.’

 

Foto © Antoinette Mooy
Foto © Antoinette Mooy
Foto © Antoinette Mooy
Foto © Antoinette Mooy

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst