BROOS, DANSLOKAAL & Museum tijdens Nederlandse Dansdagen 2019

do 26 sep 2019

Van dinsdag 1 t/m zondag 6 oktober 2019 vindt de 22e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen plaats. Uiteraard is Conny Janssen Danst ook weer van de partij in Maastricht, dit keer met een fragment uit BROOS, twee stukken uit DANSLOKAAL én een Conny Janssen Danst museum.
Foto boven: © Andreas Terlaak

VRIJDAG 4 OKTOBER: BROOS & uitreiking Zwanen met kans voor Adi Amit
Het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 4 oktober is de avond waarop de Zwanen, de belangrijkste dansprijzen van ons land, worden uitgereikt. Een feestelijke avond waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt tijdens een gevarieerd dansprogramma in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, waar (oud) genomineerden en winnaars samen het podium betreden. Tijdens het Gala tonen acht dansers van Conny Janssen Danst een fragment uit BROOS [2019]. Bovendien maakt danseres Adi Amit met haar rol in BROOS kans op een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie.
TICKETS Gala van de Nederlandse Dansdagen

Adi Amit & Davide Bellotta in BROOS. Foto: Andreas Terlaak

VRIJDAG 4 EN ZATERDAG 5 OKTOBER: DANSLOKAAL
DANSLOKAAL is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers. Tijdens de Nederlandse Dansdagen zijn op vrijdag 4 oktober om 23.30 uur en zaterdag 5 oktober om 11.00 uur de twee opvallendste werken uit de 7e editie van DANSLOKAAL te zien in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.
TICKETS DANSLOKAAL op vr 4 okt, 23.30 uur of za 5 okt, 11.00 uur

Rutkay ÖZPINAR en de dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag

DINSDAG 1 T/M DO 31 OKTOBER: CONNY JANSSEN DANST MUSEUM
Vanaf 1 oktober toont Theater aan het Vrijthof enkele hoogtepunten uit 27 jaar Conny Janssen Danst. Conny Janssen en Thomas Rupert stelden een expositie samen uit het rijke foto- en videoarchief van het gezelschap. De werken – fotografie, video en decormaquettes – zijn te zien in de Koning Willem 1 foyer op de 1e verdieping van het Maastrichtse theater.


SO HERE WE ARE [2007], een van de foto’s van Leo van Velzen, te zien in Theater a/h Vrijthof.

De Nederlandse Dansdagen met Conny Janssen Danst
Vr 4 okt 20:30u: BROOS
Vr 4 okt 23.30u & za 5 okt 11.00u: DANSLOKAAL
Di 1 t/m do 31 okt: Conny Janssen Danst Museum
Website Nederlandse Dansdagen

Conny Janssen Danst

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL