BROOS @ Het Nederlandse Dansdagen Gala

Het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 4 oktober is de avond waarop de Zwanen, de belangrijkste dansprijzen van ons land, worden uitgereikt. Een feestelijke avond waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt tijdens een gevarieerd dansprogramma in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, waar (oud) genomineerden en winnaars samen het podium betreden. Tijdens het Gala tonen acht dansers van Conny Janssen Danst een fragment uit BROOS [2019]. Bovendien maakt danseres Adi Amit met haar rol in BROOS kans op een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie. 

BROOS
Voor BROOS liet Conny Janssen zich vorig seizoen inspireren door ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven, met het imploderende leven van haar moeder als persoonlijke inspiratiebron. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd. BROOS verhaalt over kwetsbaarheid, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

‘ Met de dansers onderzocht ik voor BROOS de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. We zoeken naar sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren en proberen van daaruit danstaal te ontwikkelen.’ — Conny Janssen

Danscollega’s
Er is meer dans te zien tijdens het Gala: Nicole Beutler Projects laat een fragment uit haar haast bezwerende voorstelling 8: METAMORPHOSIS zien. 155 (eenvijfvijf) verlaat voor even hun virtuele residentie en toont een stukje uit Motors. Amos Ben-Tal speelt met de tijd in 60 en Dunja Jocic toont een bijzonder werk dat zij speciaal heeft gecreëerd voor de Dansdagen. Verder zal choreograaf Gil Gomes Leal een uniek voorproefje laten zien in de vorm van een bijzondere solo uit de voorstelling Ayahuasca, die op 27 oktober in première gaat.

‹ Terug
Info
BROOS @ Het Nederlandse Dansdagen Gala


Theater aan het Vrijthof
20:30

NL