3 juni ’23: Workshop Astrid Boons

Gepost op: di 21 mei 2024

Voor talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL 9 maakte Astrid Boons het werk ‘Now you can swallow her’ met dansers van Conny Janssen Danst. Binnenkort is zij terug in HUIS Conny Janssen Danst: op zaterdag 3 juni geeft zij een workshop voor dansprofessionals en krijg je een kans om haar bewegingstaal in te duiken.

Over de workshop

Astrid benadert het lichaam als een ruimte van ontdekking, als een territorium met fragiele grenzen, die zich uitbreiden naar andere fysieke ruimtes en werkelijkheden. Astrid over de workshop:
“Door middel van improvisatietaken ontdoen we het lichaam tijdens de workshop van zijn betekenis en verworven kennis, zodat we de wereld opnieuw kunnen ontdekken vanuit een nieuwe zintuiglijke ruimte. We werken aan zintuiglijke experimenten en geleide improvisaties om tot processen van zelfontdekking te komen. We concentreren op innerlijke verkenning, het vergroten van het fysieke bewustzijn en aanmoediging om het begrip van je lichaam te vergroten.

Bladiebla Test Ellen
foto: Alina Fejzo
foto: Alina Fejzo

De choreograaf

Astrid Boons (1988, België), is een choreografe en performer gevestigd in Nederland. Sinds 2017 is ze huischoreograaf bij Korzo Theater in Den Haag.

Bekend geworden in de Europese dansscene vanwege haar emotioneel veeleisende stukken en haar sterk belichaamde toestanden, bieden de creaties van Astrid Boons een ruimte om het lichaam diep te ervaren als de plaats van grenzen en expansie tussen ons en de wereld. Ze creëert werk met een kenmerkend vrouwelijk perspectief, waarbij de subjectieve verbondenheid als een vorm van verzet op de voorgrond staat, samen met de voortdurende zoektocht naar persoonlijke keuzevrijheid.

Astrid ontving de BNG Bank Dansprijs 2017 en Piket Kunstprijs 2017 voor haar duet Rhizoma (2016). In 2020 werd ze door NRC uitgeroepen tot artiest om in de gaten te houden. In 2021 werd ze genomineerd voor de prestigieuze Prijs van de Nederlandse Dansdagen voor choreografie. Haar werk is onder andere geproduceerd door Korzo Theater, Nederlands Dans Theater, Dans Theater Heidelberg, GöteborgsOperans Danskompani, Conny Janssen Danst, Dans I Nord.

Datum: 3 juni 2023
Tijd: 11.00 tot 14.00 uur
Gastchoreograaf: Astrid Boons
Locatie: Huis Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)
Prijs: €20

Tickets workshop Astrid Boons
© Salih Kiliç
Scènebeeld Now you can swallow her, Astrid Boons (DANSLOKAAL 9). © Salih Kiliç

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst