25 & 26 Maart ’23: Workshop Zino & Barbara

Gepost op: zo 19 mei 2024

In 2022 droeg makershuis Korzo Zino Schat aan als choreograaf voor talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL 10. In samenwerking met Barbara Minacori maakte hij de voorstelling SOMA. Op 25 en 26 maart zijn Zino en Barbara terug in Huis Conny Janssen Danst met een weekendworkshop. Tijdens deze tweedaagse workshop onderzoeken zij hoe moderne danstaal en Hip-Hop kunnen samensmelten.

De choreografen

De theatercarrière van Zino Schat (1989, Amsterdam) begon als performer bij dansgezelschappen AYA en Solid Ground Movement. Later in zijn carrière kreeg hij een diepere interesse voor het choreograferen. Hij maakte werk voor De Nationale Opera en het Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast is Schat oprichter van zijn eigen gezelschap Fractal Dance Collective.

Barbara Minacori (1996, Palermo) studeerde dans aan Balletto di Toscana in Florence en voltooide een opleiding aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Na haar studie deed zij ervaring op bij onder andere het Rotterdamse Scapino Ballet en dansgezelschap Dart in Boedapest.

Over de workshop

Zino en Barbara geven een uitgebreide workshop met focus op floorwork en acro, met invloeden uit Breaking en moderne dans. Hun methode breidt het bewegingsgebruik uit en brengt aspecten uit Breaking aan in de moderne bewegingstaal. 360° Orientation is een diepgaande analyse van het gebruik van Breaking als hulpmiddel om de bewegingstaal uit te breiden. Deze methode helpt om de relatie met de vloer en de ruimte te verbeteren en de bewegingstaal op creatieve wijze te verrijken.

Tijdens deze twee dagen bieden zij:

 

  • Bewegingsspellen om fysieke alertheid te ontwikkelen en de verbinding tussen lichamen te vergroten
  • Begeleiding bij improvisatie om bewustzijn te creëren en routines uit te dagen
  • Nieuwe manieren om een creatie vorm te geven
  • Zachtheid in floorwork
  • Dansrepertoire

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023
Tijd: 11.00 tot 14.00 uur
Gastchoreografen: Zino Schat en Barbara Minacori
Locatie: Huis Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

 

Tickets workshop Zino & Barbara
Bladiebla Ellen (test)

Bekijk de video

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst