21 jan ’24: workshop ‘Body Riddles’ met Antonin Comestaz

Gepost op: vr 17 mei 2024

Workshop zondag in HUIS Conny Janssen Danst. Antonin Comestaz deelt zijn bewegingstaal tijdens zijn workshop ‘Body Riddles’ op zondag 21 januari.

Programma:
11:00 – 14:00
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)
Prijs: €25

OVER DE CHOREOGRAAF
Antonin Comestaz
Antonin is een Franse choreograaf gevestigd in Den Haag. Hij studeerde af aan de Parijse Opera Ballet School en danste vervolgens bij het Parijse Opera Ballet, het Hamburg Ballet, Tanz Theater München, Ballet Mainz en Scapino Ballet Rotterdam. Sinds 2013 maakt Antonin regelmatig werk onder de hoede van productiehuis Korzo in Den Haag en voor diverse gezelschappen en gerenommeerde dansacademies.
Kenmerkend voor zijn choreografische taal is de speelse toon en een persoonlijk, inventief en gedetailleerd dansvocabulaire met elementen ontleend aan folk, mime, breakdance, commerciële dans, ballet, moderne dans en cartoons. Binnen een stuk kunnen zich drastische verschuivingen van stijlen en genres voordoen, samengevoegd door een verfijnde gevoeligheid voor het absurde. Antonins werken zijn uitgenodigd voor tal van internationale choreografische wedstrijden en festivals.

OVER DE WORKSHOP
“Body Riddles” van Antonin Comestaz
Met ‘Body Riddles’ nodigt Antonin de deelnemers uit in zijn universum, waar bewegingen en gebaren worden behandeld als woorden die achtereenvolgens karakters schetsen, een verhaal vertellen of raadsels vormen. Het eerste deel van de workshop is gewijd aan het vertrouwd raken met zijn bewegingsaanpak en filosofie via een op improvisatie gebaseerde bewegingsruimte die de dialoog tussen lichaam en verbeelding verkent. In het tweede deel worden deze concepten vervolgens verder toegepast op choreografisch materiaal dat wordt gekenmerkt door snelle verschuivingen van dynamiek en kwaliteiten. In het derde deel stelt Antonin voor om het bestaande materiaal te deconstrueren, transformeren en opnieuw te contextualiseren met de creatieve inbreng van de deelnemers.

©Pien Düthmann
©Pien Düthmann

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst