19 Mei 2024: Workshop Sunday met Maciej Kuźmiński

Gepost op: vr 14 jun 2024

Workshop Sunday in HUIS Conny Janssen Danst: Maciej Kuźmiński deelt zijn bewegingstaal tijdens een workshop ‘Dynamic Phrasing’ op zondag 19 Mei

Programma: 11:00 – 14:00
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

Early Bird tarief*: €17,50
*Beschikbaar tot 7 dagen voorafgaand aan de workshop.

Standaard tarief: €25

Maciej over zijn Dynamic Phrasing workshop:
“Bij Dynamic Phrasing gaan we de dialoog aan met ons eigen lichaam. Hierbij voeden we de diversiteit die inherent is aan onze natuur en benutten we de kracht van zwaartekracht. Met rigoureuze, multidimensionale oefeningen en een diepe passie om te bewegen versterken we de dialoog. Met Dynamic Phrasing maken we een reis naar de grenzen van ons lichaamsvermogen om de wortels en de kern van ons wezen te onthullen.
Tijdens de workshop op 19 mei zullen we door de eerste drie pijlers van Dynamic Phrasing reizen: een herhalende oefening van het verplaatsen van de energie die ‘de Loop’ wordt genoemd. Gevolgd door beeld- en sensatiegedreven bewegingsonderzoek en tenslotte een sessie Repertoire & Phrases. Hierdoor krijg je een idee van wat Dynamic Phrasing inhoudt en hoe ik dagelijks te werk ga als choreograaf.”

Wat is Dynamic Phrasing?
Dynamic Phrasing is een bewegings- en compositiemethode die sinds 2009 door Maciej Kuźmiński wordt ontwikkeld. Het belangrijkste doel is het creëren en gebruiken van een energiestroom door het lichaam, die door een verscheidenheid aan ritmes veelzijdigheid opbouwt tot een ‘soft power’ in de danser. De methode is gebaseerd op vijf pijlers: I – the Loop, II – Movement Research, III – Phrases & Repertoire, IV – Floor Work & V – Task Basket re-composition, creëert Dynamic Phrasing een volledige expressietaal, terwijl je kunt terugkeren naar de vreugde en bewegingsvrijheid.
Maciej Kuźmiński gaf als docent Dynamic Phrasing les op uitnodiging van toonaangevende hedendaagse dansconservatoria in Europa, zoals Codarts Rotterdam, ArtEZ in Arnhem, Trinity Laban in Londen, University of Kalgary in Canada, Belgrade Dance Instytute en PERA op Cyprus. Hij dirigeerde ook veel workshops voor professionele gezelschappen, waaronder het Poolse Danstheater, Staatstheater Kassel, Landestheaterer Linz en zijn eigen projectgebaseerde Maciej Kuźmiński Company. Dynamic Phrasing is voor Kuźmiński zijn belangrijkste instrument voor creatie en danserstraining.

Bio
Maciej Kuźmiński, geboren in 1985, is een Poolse choreograaf, pedagoog en producer. Zijn onafhankelijke werken vormen het repertoire van Maciej Kuźmiński Company. Hij is de eerste Poolse alumnus van het Rinity Laban Conservatorium in Londen, waar hij de BA Danstheater- en MA Choreografie studies voltooide, beide met onderscheiding. Sinds 2014 zijn de werken van Kuźmiński meer dan 300 keer gepresenteerd in 22 landen. De choreograaf heeft meer dan dertig internationale prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn uitvoeringen gemaakt voor de Maciej Kuźmiński Company. Sinds 2009 ontwikkelt Maciej een originele methode voor beweging en compositie genaamd ‘Dynamic Phrasing’, die de basis vormt van zijn artistieke werk.
Sinds augustus 2023 is Maciej Kuźmiński gevestigd in Rotterdam.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst