17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

HUIS Conny Janssen Danst

zo 17 sep 2023

Twee workshops op één dag: Patricia van Deutekom en Antonin Rioche delen hun bewegingstaal tijdens een eigen workshop op zondag 17 september in HUIS Conny Janssen Danst.

Programma:
11.00 – 14.00 uur: Workshop Patricia van Deutekom
14.00 – 15.00 uur: Pauze
15.00 – 18.00 uur: Workshop Antonin Rioche

Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

Prijs: €40 (Totaalprijs voor beide workshops samen: er zijn geen losse tickets beschikbaar)

Over de choreografen

Patricia van Deutekom
Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ te Arnhem. In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges, waar zij ook fungeerde als co-choreograaf en repetitor. Patricia gaf leiding aan het educatieteam, verzorgde de artistieke inhoud en gaf de fysieke dansworkshops en masterclasses voor het gezelschap. In april 2021 richtte zij haar eigen gezelschap op, LAVA Collective, om met haar inspirerende visie en drive zelfstandig verder te gaan met het creëren van professionele (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker. Voor haar rol als danser in haar eigen voorstelling ‘La Despedia’ (2023, LAVA Collective) ontving Patricia een Zwaan nominatie voor meest indrukwekkende dansprestatie.

Antonin Rioche
Antonin Rioche is altijd al een maker en verhalenverteller geweest, waarbij dans zijn belangrijkste middel is. Naast dans heeft hij een passie voor schilderen, fotograferen en filmen. Antonin creëert aan de hand van verschillende manieren van expressie. Beweging is een wortel van creatie, maar niet automatisch het startpunt. Het vertrekpunt van zijn werk is vaak een zelf geschreven tekst en verschillende poëtische interpretaties daarvan. Voor Korzo maakt hij The Others en Finally a Sign of Life voor de reeks Here We Live And Now, editie 2018 en 2019. In 2020 was hij een van de drie bijdragers aan DANSLOKAAL 8 van Conny Janssen Danst. Hij ontwikkelde Huidhonger voor en met de dansers van Conny Janssen Danst.

In 2021 werd hij door Nederlands Dans Theater en Korzo uitgenodigd om zijn eerste avondvullende avondvoorstelling te maken: Glitter. Naast toneelwerken schrijft en regisseert Antonin ook graag films. Zijn onderzoeksproject The Leftovers is genomineerd en geselecteerd voor verschillende filmfestivals en prijzen. Vorig jaar ging zijn meest recente, avondvullende voorstelling in première: Ohgirl!, gecoproduceerd door Nederlands Dans Theater.

Over de workshops


Patricia van Deutekom
Deze workshop is een kennismaking met de specifieke identiteit, dansvocabulaire en werkwijze van Patricia van Deutekom en haar gezelschap LAVA Collective. Als danser maak je hier kennis mee door middel van het aanleren van repertoire uit de huidige en voorgaande producties. Naast de energieke danstaal, ga je ook aan de slag met de thematiek van de voorstellingen en creëer je via gekaderde opdrachten nieuw materiaal vanuit eigen interpretatie, zonder je persoonlijke kwaliteit en identiteit te verliezen. Het werk wordt bestempeld als explosief, rauw, krachtig, snel en expressief. Ook staat de workshop bekend om elementen van zeer technisch floor- en partnerwerk en het ‘alles of niets’ karakter van de pure bewegingsvorm en performance taal van Patricia en haar gezelschap.

Antonin Rioche
Ohgirl! is een danstheaterworkshop over de essentie van Rioche’s gelijknamige voorstelling. Tijdens Ohgirl! verken je de verschillende facetten van Antonins werk en zijn creatieve proces. De start met yoga en ademhalingsoefeningen zet de toon voor de rest van de reis: door de kracht van adem kunnen deelnemers aarden in het moment en leggen zij een basis voor verdieping van emoties en beweging. Deze oefening draagt niet alleen bij aan mindfulness, maar fungeert ook als katalysator voor de artistieke verkenning die volgt. Deelnemers krijgen een kijkje in Antonins kunstenaarschap en leren een selectie fragmenten uit Ohgirl!. Adi Amit, danser bij Conny Janssen Danst, is één van de dansers die met de betreffende solo heeft opgetreden. Antonin nodigt je samen met Adi uit om de ingewikkelde wisselwerking tussen emotie, beweging en verhalen te verkennen.

Tickets workshop Patricia & Antonin
Photo: De Schaapjesfabriek
© Judith Zwikker

Gerelateerd

Workshops

Workshops in HUIS Conny Janssen Danst

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst