Geannuleerd – 17 maart 2024: Workshop Sunday met Davide Bellotta

Gepost op: ma 22 apr 2024

Workshop Sunday in HUIS Conny Janssen Danst: Davide Bellotta deelt zijn bewegingstaal tijdens een workshop op zondag 17 maart.

Programma: 11:00 – 14:00
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)
Prijs: €25

Over de workshop:
Davide werkt met begeleide improvisatie. Hij is geïnteresseerd in het menselijke aspect van dans en de communicatie tussen mensen. Welke emoties worden door bepaalde bewegingen opgewekt en welke impact hebben de acties van de mensen om ons heen op wat we doen? Welke gevoelens krijgen we als we elkaar aanraken en dansen?

Davide over zijn workshop:
“Vertrekkend vanuit eenvoud zullen we eerst verbinding maken met onze menselijke kant en vervolgens proberen complexiteit in bewegingen te brengen zonder onze authenticiteit te verliezen. Alles wat we doen doet er toe en heeft impact op de ruimte waarin we ons bevinden, op anderen en op onszelf. Met introspectie en zelfontdekking gaan we onderzoeken waar onze uniekheid begint. We creëren bewegingen geïnspireerd door persoonlijke verhalen en angsten, een zoektocht naar de bewegingskwaliteiten die ons onderscheiden. Het is in deze verhalen en onze reactie op angst dat we vaak de puurste bewegingskwaliteit vinden die ons van elkaar onderscheidt.Terwijl we aan deze verkenning beginnen, zullen we merken dat we met elkaar verbonden zijn, terwijl we elk de wereld vanuit een uniek punt benaderen. Door improvisatie ontdekken we hoe deze verschillen een prachtige connectie van menselijke ervaringen creëren. We zijn allemaal zo verschillend, maar toch fundamenteel hetzelfde, en delen een gemeenschappelijke menselijke ervaring.”

Bio:
Davide Bellotta is een Italiaanse danser, choreograaf, docent, componist, muzikant en filmmaker. Sinds 2010 is hij gevestigd in Rotterdam. Davide begon zijn carrière als danser in 2006. Sindsdien danste hij in verschillende gezelschappen en projecten door heel Europa, waaronder Conny Janssen Danst tussen 2010 en 2019. Momenteel is hij danser, performer en huiscomponist bij Panama Pictures, werkt hij samen als filmmaker en choreograaf met Conny Janssen Danst, werkt hij als freelance choreograaf en componist van elektronische muziek en heeft hij zijn eigen filmbedrijf (Three Hands). Hij werkte als choreograaf voor Conny Janssen Danst, Kannon Dance, Fontys, Codarts, Internationale Opernwerkstatt Werdenberg, iET en Cornelia Huber.

 

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst