15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

HUIS Conny Janssen Danst

zo 15 okt 2023

Twee workshops in DANSLOKAAL stijl: Marta & Kim (Dansateliers) en Rutkay Özpinar (Korzo) delen hun bewegingstaal tijdens eigen workshops op zondag 15 oktober in HUIS Conny Janssen Danst. Zowel Marta & Kim als Rutkay zijn maker in DANSLOKAAL 11, het talentontwikkelingsproject waarin jonge makers de kans krijgen om werk te maken met de dansers van Conny Janssen Danst.

PROGRAMMA:
11.00 – 14.00 uur: Workshop Marta & Kim
14.00 – 15.00 uur: Pauze
15.00 – 18.00 uur: Workshop Rutkay Özpinar

LOCATIE:
HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

PRIJS: €40 (Totaalprijs voor beide workshops samen: er zijn geen losse tickets beschikbaar)
EARLY BIRD ACTIE
Meld je je vóór 2 oktober 2023 aan voor deze workshop? Dan ontvang je een gratis ticket voor de voorstelling DANSLOKAAL 11 op 15 oktober 2023, om 20.30 uur.

Over de choreografen

Rutkay Özpinar
Rutkay Özpinar (1991) is een Turks/Nederlandse choreograaf en danser. Als huischoreograaf bij Korzo (Den Haag) begon hij in 2019 een onderzoek gericht op Turkse volksdans en zijn doel was om zijn bewegingstaal erdoor te laten beïnvloeden. Hij vond zijn authenticiteit in een spectrum van klassiek ballet, moderne dans, hip-hop en Turkse volksdans. Rutkay raakt geïnspireerd door de essentie van ons bestaan die worstelt om rust te vinden in deze wereld. Laat het eenzaamheid zijn, hedonisme of de structuur waarin we leven. Er ligt altijd een bepaalde rusteloosheid binnen de mens die hem inspireert om met dit soort onderwerpen te creëren. In plaats van meer focus te hebben op het letterlijk uiten van deze onderwerpen laat Rutkay de cadans van het menselijke lichaam vormen creëren om deze gevoelens te uiten.

Marta & Kim
Marta en Kim vormen een Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Ze verdiepen zich in menselijk contact, dat de basis vormt voor hun partnerwerk. Lichaamstaal is cultureel bepaald, en tegelijkertijd ook universeel. Hun verschillende achtergronden stellen Marta & Kim in staat om door een andere bril te kijken en te zoeken naar een universele betekenis in hun werk.

Marta Alstadsæter (Noorwegen, 1990) en Kim-Jomi Fischer (Nederland, 1985) werken sinds 2016 samen als performers en makers. Kim volgde de opleiding tot uitvoerend danser aan Codarts. Voordat hij met Marta ging samenwerken, danste hij onder andere bij DV8, Ann van den Broek, Ivan Perez, Panama Pictures en Arch8. Marta Alstadsæter (Noorwegen, 1990) studeerde in 2016 af aan de circusopleiding van Codarts.

Sinds 2017 werkt het duo onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Daarnaast werken ze samen met Dansearena Nord en het Arctic Arts Festival, waardoor ze sterke banden met Noorwegen hebben.

Photo: Janne-Pekka Manninen.
©Phillippe Vogelenzang

Over de workshops

Rutkay Özpinar
Buikdans & vloeiende articulaties: In deze workshop deelt choreograaf Rutkay Özpinar zijn werkwijze en bewegingstaal. Hij begint de workshop met een focus op buikdans en volgt met een verdieping in de beoefening van vloeiende articulaties van lichaamsdelen. De workshop komt neer op een improvisatieles onder begeleiding. De deelnemers van de workshop krijgen ruimte en vrijheid om de fysieke benadering van Rutkay op zijn/haar/x eigen manier toe te passen.

Marta & Kim
Het werk van Marta & Kim wordt gekenmerkt door de combinatie van partneracrobatiek en dans met veel aandacht voor contactimprovisatie. Ze streven ernaar om ‘de truc te ontleden’ en elk onderdeel van een beweging als even belangrijk te beschouwen. De workshop begint met eenvoudige thema’s, waarna het lichaam steeds meer voorbereid wordt op een gevoelige en luisterende staat. De focus ligt op het vervoeren van gewicht door onze core en samenwerking met elkaar. Marta & Kim bieden een aantal “tools” aan uit de basisacrobatiek van partnerschappen en het bouwen van menselijke constructies.

Tickets workshop Marta & Kim + Rutkay Özpinar
Marta & Kim met dansers in een repetitie voor DANSLOKAAL 11. © Pien Düthmann
Rutkay met dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 11. © Pien Düthmann

Gerelateerd

Workshops

Workshops in HUIS Conny Janssen Danst

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst