14 mei ’23: Workshops Pedro & Remy

Gepost op: do 20 apr 2023

Twee workshops op één dag: Pedro Ricardo Henry en Remy Tilburg – beide danser bij Conny Janssen Danst – delen hun bewegingstaal tijdens een eigen workshop op zondag 14 mei in HUIS Conny Janssen Danst.

Programma:
11.30 – 14.00 uur: Workshop Remy Tilburg
14.00 – 15.00 uur: Pauze
15.00 – 17.30 uur: Workshop Pedro Ricardo Henry

Locatie: HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

Prijs: €25 (Totaalprijs voor beide workshops samen: er zijn geen losse tickets beschikbaar)

Over de choreografen


Remy Tilburg

In 2015 studeerde Remy Tilburg (1989) af in Urban Contemporary (JMD) aan de Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2014 danst Remy bij Conny Janssen Danst, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een gezichtsbepalende dansers van het gezelschap. In 2021 won Remy als choreograaf de NDT Partner Award tijdens de RIDCC voor zijn duet Fifty-one/fourty-nine met Emma Evelein. In hetzelfde jaar won hij de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79 voor zijn solo Cotton Mind, die hij creëerde voor de solovoorstelling Monuments in Solitude van Conny Janssen Danst.

Naast het choreograferen van o.a. muziekvideo’s voor artiesten als Jeangu Macrooy, zette Remy zijn eigen programma op als choreograaf: onder de naam IID geeft hij dansworkshops met focus op de ontwikkeling van een eigen identiteit.

Pedro Ricardo Henry
De Cubaanse Pedro Ricardo Henry werd al van jongs af aan door zijn moeder geïnspireerd om te dansen. Na zijn studie aan de Escuela Nacional de Arte (ENA) in Havana, gespecialiseerd in modern-hedendaagse dans en folklore dans, danste hij bij Danza Contemporánea de Cuba en het Ballet de la TV Cubana. In Nederland danste Pedro al bij Sally Dance Company en Via Berlin, voordat hij in 2022 bij Conny Janssen Danst startte. Naast dansen, gaf Pedro dansles bij verschillende dansgezelschappen en dansscholen.

Momenteel werkt hij aan zijn eigen project samen met de Nederlandse kunstenaar Nicky van Cleef. Het project ‘Cuba meet the Netherlands Dance’ is in het leven geroepen om twee continenten, twee landen, te verbinden door middel van dans, muziek en de eigen roots.

Remy Tilburg (workshop 11:30-14:00 uur)
Pedro Ricardo Henry (workshop 15:00-17:30 uur)

Over de workshops


Remy Tilburg
Dans maken geeft Remy een gevoel van vrijheid. Remy ziet dat iedereen een persoonlijke relatie heeft met het eigen lichaam. In zijn werk staat de ontwikkeling van de eigen identiteit centraal. Tijdens deze workshop neemt hij je mee in zijn fysieke bewegingstaal en kwaliteiten met focus op scherpte, weerstand en fantasie.

Tijdens de workshop leert Remy je een choreografie met ruimte voor een eigen, individuele invulling. Om zo je eigen dansrepertoire en identiteit verrijken met nieuwe ervaringen.

Pedro Ricardo Henry
Tijdens zijn workshop laat Pedro je kennismaken met Afro-moderne dans, een fusie tussen Afro-Cubaanse en Cubaanse moderne danstechniek. De Afro-Cubaanse dans is ontstaan uit de verzetscultuur van slaven die vanuit verschillende delen van Afrika naar Cuba werden vervoerd. Cubaanse moderne dans ontstond dankzij de triomf van de Cubaanse revolutie in 1959. De taal van Afro-moderne dans zit in Pedro’s roots, identiteit en bewegingsuitdrukking. Voor Pedro is het de manier om een nalatenschap in stand te houden, een geschiedenis waarvan het verhaal in de loop der jaren is vervaagd. Door Afro-moderne dans voelt hij zich verbonden met zijn voorouders, als een verbinding tussen heden en verleden. In zijn beweging zoekt hij de juiste energie en spiritualiteit.

Pedro zoekt verbinding tussen het individu in relatie tot de energie van de ruimte, de grond en het geluid van drums – door middel van livemuziek door percussionist Karel Ernesto Acosta. Pedro wil het individu verrijken: niet alleen door beweging, maar ook door de combinatie van lichaam, ziel en geest. Met aandacht voor emotionele ontlading en de wens dat iedereen zich vrij voelt om te bewegen.

Tickets workshop Pedro & Remy
Pedro Ricardo Henry (workshop 15:00-17:30 uur)
Remy Tilburg (workshop 11:30-14:00 uur)

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst