Makers in VERS&GERS: Tu Hoang & Hiro Murata

Te zien van 27 t/m 30 juni: D NO BODY reinstalled

Tijdens VERS&GERS – van 13 t/m 30 juni – laten jonge én gevestigde makers hun werk zien in HUIS Conny Janssen Danst op de Kaap. Dansers en makers Tu Hoang en Hiro Murata presenteren in week 3 van VERS&GERS hun duet False Memories. 

Tu en Hiro hebben vier jaar lang samen gedanst in het gezelschap van Conny Janssen Danst. In die periode hebben zij een gedeelde visie op dans en choreografie ontwikkeld. In 2022 wonnen zij het International Contemporary Dance Festival 27Masdanza met False Memories. Tijdens VERS&GERS is het duet eindelijk te zien in HUIS Conny Janssen Danst, de plek waar Tu en Hiro de choreografie hebben gemaakt.

Over de makers
Tu Hoang (1988) is een zelfstandig choreograaf uit Hanoi, Vietnam. Momenteel is hij werkzaam in Rotterdam als freelancer. Op 10-jarige leeftijd begon hij met Kungfu. Naarmate hij ouder werd, groeide zijn interesse voor beweging. Hij ging dansen voor de Vietnam National Dance Academy en studeerde in 2006 af in klassiek ballet. Tu werkte voor verschillende dansgezelschappen, zoals Vietnam National Opera and Ballet en Conny Janssen Danst.
In 2010 begon hij als choreograaf en ontwikkelde hijj zijn eigen identiteit in dans. Zijn doel is het combineren van zijn Aziatische achtergrond (met invloeden van Kungfu en Taichi) met zijn Westerse danskennis (hiphop, ballet en moderne dans) en gedetailleerde handbewegingen. Tu heeft met zijn choreografieën verschillende prijzen gewonnen. Zo won hij de derde prijs tijdens de Copenhagen International Choreography Competition (2018), de eerste publieksprijs bij Tanzplattform Bern (2019) en de eerste prijs tijdens Hannover International Choreography Competition (2020).

Hiro Murata (1997) is een danser en choreograaf uit Kanagawa, Japan. In Japan is hij getraind in ballet, moderne dans, hiphop en jazz. In 2018 verhuisde hij naar Europa en sindsdien is hij danser bij Conny Janssen Danst. In 2021 maakt hij als choreograaf Flawsome voor KAAPSE ZOMER bij Conny Janssen Danst. Zijn choreografie UKA (2018) won de tweede prijs bij de Netherlands Choreography Competition in Haarlem. Zijn werk genaamd Longing (2016) won de vierde prijs bij de Japan Grand Prix, Contemporary division.

Over False Memories
False Memories is een duet gemaakt doorde jonge choreografen Tu Hoang en Hiro Murata. Het is het resultaat van een vier jaar lange samenwerking tussen de twee choreografen bij Conny Janssen Danst. False Memories onderzoekt de complexiteit van de menselijke psyche door het perspectief van twee individuen die verbonden zijn door een diepe band. Op een abstracte manier wordt het gevoel weergegeven dat ze een eenheid zijn in hun eigen spirituele wereld, of ze nou fysiek samen zijn of niet: het gevoel blijft hetzelfde. Het geheugen is een fragiel begrip. Soms herinneren we dingen zoals we willen dat ze zouden zijn. Onze verbeelding helpt ons met het ontsnappen van de realiteit, om zo comfort en vrede te vinden.

Trailer: False Memories (Video by 27Masdanza)

Te zien in VERS&GERS

Het werk van Tu Hoang en Hiro Murata is te zien in week 3 van VERS&GERS
Data: di 27 t/m vr 30 juni 2023
Tijd: dagelijks om 20:30 uur
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst, Dolf Henkesplein 3, Rotterdam

Tickets VERS&GERS