Maker in VERS&GERS: Hiro Murata

Te zien van 20 t/m 30 juni: A Silent Rattle

Tijdens VERS&GERS – van 13 t/m 30 juni – laten jonge én gevestigde makers hun werk zien in HUIS Conny Janssen Danst op de Kaap. Danser en maker Hiro Murata (Japan, 1997) is één van hen.

 

Over de maker

Hiro Murata is een danser en choreograaf uit Kanagawa, Japan. In Japan is hij getraind in ballet, moderne dans, hiphop en jazz. In 2018 verhuisde hij naar Europa en sindsdien is hij danser bij Conny Janssen Danst. In 2021 maakt hij als choreograaf Flawsome voor KAAPSE ZOMER bij Conny Janssen Danst. Zijn choreografie UKA (2018) won de tweede prijs bij de Netherlands Choreography Competition in Haarlem. Zijn werk genaamd Longing (2016) won de vierde prijs bij de Japan Grand Prix, Contemporary division.

Flawsome by Hiro Murata from 2021. Photo: Andreas Terlaak
Flawsome by Hiro Murata from 2021. Photo: Andreas Terlaak
Flawsome by Hiro Murata from 2021. Photo: Andreas Terlaak
Flawsome by Hiro Murata from 2021. Photo: Andreas Terlaak

A Silent Rattle is een nieuw werk van Hiro Murata. De solo is te zien in week 2 en 3 van VERS&GERS. Tijdens de eerste week wordt A Silent Rattle gedanst door Pedro Ricardo Henry en in de andere week door Pommelien Van Hees. Tijdens het maken van de solo werkte Hiro dus niet met één, maar met twee dansers. Dat maakte het process extra speciaal en inspirerend voor hem.

Hiro: ‘A Silent Rattle is tot stand gekomen door de verkenning van zuivere lichamelijkheid in samenspraak met de objecten die we op het podium hebben. De bewegingen die hier uit voort kwamen zijn verfijnd totdat ze zelf een verhaal gingen vertellen. De solo weerspiegelt een innerlijk conflict tussen de onzekerheid van misleiding en de schoonheid van verbeelding.

 

© Laura Costa

Te zien in VERS&GERS

Het werk van Hiro Murata is te zien in week 2 & 3 van VERS&GERS
Data: van di 20 t/m vr 23 jun & van di 27 t/m vr 30 jun 2023
Tijd: dagelijks om 20.30 uur
Locatie: HUIS Conny Janssen Danst, Dolf Henkesplein 3, Rotterdam

Tickets VERS&GERS