Zino Schat

Zino Schat (Korzo)(36)

Choreograaf

Nationaliteit

Nederlands

Korzo, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof in 2022 choreograaf Zino Schat naar voren voor de 10e editie van dit talentontwikkelingsproject, wat resulteerde in de korte dansvoorstelling SOMA voor 4 dansers. Zino geeft op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 een workshop in Huis Conny Janssen Danst.

Zino Ainsley Schat geboren op 1 juni 1989 in Amsterdam, Nederland. Met zijn voormalige groep SkillDealers trad hij op in de straten over de wereld en na zijn ervaringen als straat-performer choreografeerde/danste hij showcases voor o.a. koningin Máxima en Obama. Zijn theatercarrière begon als performer bij dansgezelschap AYA en Solid Ground Movement en later in zijn carrière kreeg hij een diepere interesse voor het choreograferen. Dit bracht hem ertoe samen te werken met De Nationale Opera en het Nederlands blazers ensemble.

Schat, oprichter en artistiek directeur van Fractal, is een choreograaf die geïnteresseerd is in het samensmelten van hedendaagse en urban dans. Korzo ondersteunt Fractal in een 4-jarig maker traject.

Te zien in

SOMA

Zino Schat|Vondelpark & De Parade

DANSLOKAAL 10

Dovydas Strimaitis, Zino Schat, Remy Tilburg|Theater tour