Zino Schat

Zino Schat

Docent Contemporary

Nationaliteit

Nederlands

Zino’s les is gericht op improvisatietools, Body Control en Breaking. Een kernthema in Zino’s werk is de exploratie van identiteit in onze samenleving. Hij onderzoekt hoe verschillende identiteiten samenkomen en zich manifesteren in diverse vormen en expressies. Met een achtergrond in Hiphopstijlen heeft hij een hybride bewegingstaal ontwikkeld die duidelijk zichtbaar is in zijn choreografieën.

Bio
Zino Schat, geboren en getogen in Amsterdam, is een veelzijdige artiest met een passie voor choreografie en performancekunst. Met zijn 34 jaar aan levenservaring heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd als artistiek directeur van Fractal Collective.
Zino’s benadering van choreografie is uniek vanwege zijn multidisciplinaire achtergrond. Als voormalig danser, gitarist en geluidsontwerper heeft hij een breed scala aan artistieke vaardigheden ontwikkeld die hij samenbrengt in zijn choreografische werk. Zijn vroege ervaring als straatartiest heeft hem een diep begrip gegeven van de interactie tussen performer en publiek, een aspect dat hij nog steeds waardevol acht in zijn artistieke praktijk.
Momenteel vervult Zino de rol van Huis Choreograaf bij Korzo, een gerenommeerd platform voor hedendaagse dans in Nederland. Daarnaast deelt hij zijn kennis en ervaring als docent en coach aan de Expanded Contemporary Dance-afdeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Door zijn werk als choreograaf en zijn betrokkenheid bij het onderwijs draagt Zino bij aan de ontwikkeling en bloei van de dansgemeenschap.

Open class met Zino

Zino vertelt over zijn les