Tu Hoang (DANSLOKAAL)

Tu Hoang(35)

Choreograaf

Nationaliteit

Vietnamees

Opleiding

Vietnam National Dance College

Conny Janssen Danst zelf draagt choreograaf Tu Hoang voor in de zesde editie van DANSLOKAAL.

Tu Hoang (1988) werd geboren in Hanoi, studeerde in 2006 af aan het Vietnam National Dance College en begon zijn danscarrière bij het Vietnam National Opera & Ballet. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij gezelschappen in Zwitserland en Duitsland en sinds 2016 danst hij bij Conny Janssen Danst. Tu’s eerste ervaring als choreograaf deed hij op tijdens het programma voor jonge makers “Creative Attack” bij het Regensburg Ballet. In 2011 maakte hij zijn eerste stuk “Netz”, gevolgd door “The Other Side” (2011), “Elements” (2011), “Where to …?” (2012), “Luv2h8” (2014), “Origami” (2015) en de co-creatie van “HeimatWelten” (2015) op locatie in de stadskerk van Pforzheim. Zijn laatste choreografie “Trial” (2018) werd geselecteerd in de finale van de Copenhagen International Choreography Competition en de Asian Solo & Duo Challenge voor Masdanza.

Tu zoekt met zijn veelzijdige achtergrond naar een eigen danstaal en onderzoekt de fysicaliteit als instrument om te gebruiken in zijn werk. Met zijn keuze voor muziek, licht en kostuums laat hij choreografieën aanvoelen als abstracte schilderijen en zijn publiek een eigen betekenis geven aan zijn werk.

Conny Janssen over Tu Hoang: “Tu is een virtuoos danser, creatief, uiterst gedetailleerd en kan spreken met elke vezel in zijn lichaam. Tijdens de repetities in de studio heb ik ervaren hoe Tu meedenkt met het creatieproces en hoe hij invulling geeft aan de opdrachten die hij krijgt. Ook zijn jongere collega’s helpt hij met zijn ervaring. Tu is eager, ambitieus en leergierig. Het creëren van een eigen werk voor DANSLOKAAL is een prachtige stap om al het bovenstaande onder eigen artistieke verantwoordelijkheid bij elkaar te brengen.” 

We stelden Tu drie vragen over zijn werk in DANSLOKAAL 6. Lees hier zijn antwoorden.

Foto: © Rob Hogeslag

Te zien in

KAAPSE ZOMER

In Huis Conny Janssen Danst

DANSLOKAAL 6

Ingrid Berger Myhre, Tu Hoang, Dunja Jocic