Remy Tilburg

Remy Tilburg(35)

Choreograaf

Nationaliteit

Nederlands

Conny Janssen Danst droeg Remy Tilburg in 2022 voor in de tiende editie van DANSLOKAAL. Hij maakte Debussy’s Dream, een kort werk voor 3 dansers uit het gezelschap.

Remy Tilburg (1989) studeerde in 2015 af in Urban Contemporary (JMD) aan de Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2014 danst Remy bij Conny Janssen Danst, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een gezichtsbepalende dansers van het gezelschap.

In 2021 won Remy als choreograaf de NDT Partner Award tijdens de RIDCC voor zijn duet Fifty-one/fourty-nine met Emma Evelein. In hetzelfde jaar won hij de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79 voor zijn solo Cotton Mind, die hij creëerde voor de solovoorstelling Monuments in Solitude van Conny Janssen Danst. Naast het choreograferen van o.a. muziekvideo’s voor artiesten als Jeangu Macrooy, zette Remy zijn eigen programma op als choreograaf: onder de naam IID geeft hij workshops aan veelbelovende dansers met focus op de ontwikkeling van een eigen identiteit.

Dans maken geeft Remy een gevoel van vrijheid. In zijn werk ontleedt hij beweging en dans tot een vormloze entiteit waarin identiteit centraal straat.

||
foto © Salih Kiliç