Mark Schilders

Mark Schilders

Muzikant/componist KIEM

Bij Conny Janssen Danst sinds

mei 2019

Mark Schilders is een van de meest gevraagde drummers in de (inter-)nationale jazz-scene. Hij overtuigt met zijn kristalheldere geluid en constant ontwikkelende eigen stijl. Zijn spel ondersteunt een leider perfect, maar heeft ook de kracht om een band zo natuurlijk mogelijk te sturen door middel van sterke, melodische frasering en onmiskenbare muzikale bekwaamheid.

Op zijn achttiende begon Mark zijn studie aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn studie daar won hij het Prinses Christina Jazz Concours (2008) en later de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs (2011). Hij keert regelmatig terug naar Codarts als gastdocent, een rol die hij ook vervulde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag op de opvallend jonge leeftijd van 22 jaar.

Mark Schilders speelde met Reinier Baas, Randal Corsen, The New Rotterdam Jazz Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Stefan Lievestro, Anton Goudsmit, Ernst Reijseger, Ben van Gelder, Jason Lindner, Gregory Porter, Jesse van Ruller, Lars Dietrich, Doug Weiss, Tineke Postma, Joris Roelofs, Harmen Fraanje, Marzio Scholten, Ruben Hein, Wouter Hamel, Benjamin Herman, Jasper Blom, Ernst Reijseger en talloze anderen.

Hij toerde door o.a. het Verenigd Koninkrijk, China, Griekenland, Spanje, Duitsland, Zuid – Korea, Japan en Italië.
In 2012 ontving hij een studiebeurs om te kunnen studeren aan The New School for Jazz & Contemporary Music in New York. Daar studeerde hij bij levende legendes als Reggie Workman, Charli Persip, Amir Ziv, Ben Street en Jim Black.

In de lente van 2014 werd hij verkozen tot ‘Nieuwe Maker’ door het Fonds Podiumkunsten en debuteerde hij zijn eigen muziek op het Jazz International Festival in Rotterdam met zijn eigen band bestaande uit Jesse van Ruller – gitaar, Bram de Looze – piano en Clemens van der Feen – bas.
Momenteel pendelt Mark Schilders heen en weer tussen New York en Rotterdam en studeert hij compositie bij o.a. Martin Fondse en Jim Black.

Mark Schilders’ debuutalbum ‘Fabrik’ kwam uit in 2016 en is o.a. te beluisteren via Spotify:

Voor de livemuziek bij KIEM werkt Mark Schilders samen met gitarist en multi-instrumentalist Budy Mokoginta.

Lees hier alles over KIEM

Te zien in

KIEM

Live muziek: Budy Mokoginta & Mark Schilders

CLARITY

Live muziek, dans en video art i.s.m iET & Davide Bellotta