Maciej Kuźmiński

Maciej Kuźmiński

Docent Contemporary

Nationaliteit

Pools

Maciej over zijn ‘Dynamic Phrasing’-les: “Bij Dynamic Phrasing gaan we de dialoog aan met ons eigen lichaam door de diversiteit te voeden die inherent is aan onze natuur en de kracht van de zwaartekracht te benutten. Deze dialoog wordt versterkt door rigoureuze en multidimensionale oefeningen en een diepe passie om te bewegen. Dynamic Phrasing is een reis die ons naar de grenzen van ons lichaamsvermogen leidt om de wortels en de kern van ons wezen te onthullen.”
Dynamic Phrasing is bijna 15 jaar geleden geïnitieerd door Maciej Kuźmiński en wordt regelmatig onderwezen bij onder meer Codarts en ArtEZ. De lessen bij Conny Jansen Danst zijn de eerste open lessen van de methode in Nederland, waarin twee pijlers van Dynamic Phrasing worden geïntroduceerd – eerst een warming-up van DP I – the Loop, gevolgd door DP III – frasen en repertoire (Zie onderstaande afbeelding).

Bio
Maciej Kuźmiński, geboren in 1985, is een Poolse choreograaf, pedagoog en producer. Zijn onafhankelijke werken vormen het repertoire van Maciej Kuźmiński Company.
Hij is de eerste Poolse alumnus van het Rinity Laban Conservatorium in Londen, waar hij de BA Danstheater- en MA Choreografiestudies voltooide, beide met onderscheiding.
Sinds 2014 zijn de werken van Kuźmiński meer dan 300 keer gepresenteerd in 22 landen. De choreograaf heeft meer dan dertig internationale prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn uitvoeringen gemaakt voor de Maciej Kuźmiński Company. Sinds 2009 ontwikkelt Maciej een originele methode voor beweging en compositie genaamd ‘Dynamic Phrasing’, die de basis vormt van zijn artistieke werk.
De afgelopen jaren is Dynamic Phrasing onderwezen aan conservatoria als Codarts, ArtEZ, Fontys, PERA GAU, IDA Anton Bruckner Privatuniversität, Belgrade Dance Institute, Trinity Laban en de University of Calgary. In januari 2023 zijn na één jaar durende lerarenopleiding twee nieuwe docenten Dynamic Phrasing geïntroduceerd.
Sinds augustus 2023 is Maciej Kuźmiński gevestigd in Rotterdam.

The Dynamic Phrasing methode van Maciej Kuźmiński

Agenda

18:00 uur

Rotterdam HUIS Conny Janssen Danst

Voor professionals Contemporary - Teacher: Maciej Kuźmiński

18:00 uur

Rotterdam HUIS Conny Janssen Danst

Voor professionals Contemporary - Teacher: Maciej Kuźmiński

18:00 uur

Rotterdam HUIS Conny Janssen Danst

Voor professionals Contemporary - Teacher: Maciej Kuźmiński