Jade van den Hout

Jade van den Hout

Docent Contemporary

Nationaliteit

Nederlandse

In de lessen van Jade ligt de focus op partnering, spelletjes, dans en improvisatie. We onderzoeken hoe we onszelf intern en in relatie tot anderen coördineren in een veranderende omgeving. We blijven terugkeren naar de vreugde van dans en bestuderen het leven door middel van belichaming. Altijd vertrekkend vanuit een fysieke en creatieve aanpak waarbij oefenen en spelen hand in hand gaan. Een daad van verbinden, waarbij verrassende en speelse ontmoetingen ons tot nieuwe inzichten kunnen brengen.

Inspire by FM with Jade: Fighting Monkey is ontwikkeld door oprichters Jozef Frucek en Linda Kapetanea door middel van een diepgaande studie van bewegingsanalyse, met als doel de principes van menselijke beweging, communicatie en het verouderingsproces te begrijpen.
Jade is erkend als Inspire by FM® instructeur/beoefenaar en deelt dit via haar achtergrond en lens.
Meer informatie over Fighting Monkey https://fightingmonkey.net/

Bio
Jade (1993) is actief als performer, docent en jonge maker op het gebied van kunst en beweging; ze volgt haar nieuwsgierigheid naar menselijke interactie en communicatie door middel van dans en belichaming. Ze voltooide haar opleiding aan Fontys Hogeschool voor de kunsten (2010-2014) en kwam terecht in de praktijk Fighting Monkey. Momenteel is ze actief als Inspire by FM-instructeur bij verschillende dansuniversiteiten en bewegingscontexten. Sinds 2015 is Jade als performer en co-creator betrokken bij het gezelschap The100Hands. Daarnaast startte ze DaybyDay, waarmee ze 24 uur durende onderzoeksprojecten uitvoert.

Open class with Jade van den Hout

Jade talks about her class