Anne Suurendonk

Anne Suurendonk

Functie

Docent Contemporary

Anne’s class starts with a warm up in which she will let you experience the specific shapes and techniques of her style. Elements such as bounce, flow, opening up the body, stamina, different muscle qualities, improvisation, and musicality will be worked on. Anne’s academic background mixed with her urban feel makes a unique, natural fusion and organic contemporary movement language, which is strongly driven by music. Her style is very rhythmical and dynamic. After the warm up she will work on a movement phrase, and will lead you to go deep into the material. The focus will be both on embodiment as well as ‘performance’, seeing movement as a way to communicate.

Bio
Anne Suurendonk (Geboren in amsterdam, 1988) studeerde in 2010 af aan de jazz musical opleiding, op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze danste in een aantal producties van Wies Bloemen bij Danstheater Aya. Hiernaast ontdekte ze haar grote passie voor choreografie, en deed verschillende ervaringen op om zich hierin verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren werkte ze veel als freelance docent (urban contemporary) en choreografe bij verschillende dansacademies en gezelschappen in Nederland. Ze deed residencies bij Dansmakers Amsterdam, werkt als choreografe bij danstheater Aya en Dox, en is onderdeel van collectief Artbeat Amsterdam.

Inspiratie
‘’Mensen en wat de mens mens maakt is wat mij eindeloos fascineert. Het werk gaat altijd over thema’s waar ieder mens mee te maken krijgt. Ik zoom in op het leven, op de relaties die we aangaan. Het gaat altijd over emoties. Ik ga opzoek naar hoe ik de innerlijke wereld vorm kan geven. De hoogte- en dieptepunten. Mensen willen vaak alleen de pracht en praal, ik denk uit angst. Maar ik geloof juist heel erg in de kracht van kwetsbaarheid en ik denk dat we veel verder komen met elkaar als we opener zouden zijn over onze ervaringen en durven te delen. Dat brengt ons dichter bij elkaar. Dit is waar ik altijd uit vertrek, als mens en als maker

Overgave, loslaten, kwetsbaarheid, vechtlust, commitment, eenzaamheid. Samen alleen zijn, het leven vieren, je vrij voelen. lLefde. Relaties.

Overgave omdat ik dat ontroerend vind, in iedere vorm. Je volledig geven aan iets raakt mij. En het vertrouwen dat je daarvoor nodig hebt.

Dansen doe ik om me levend te voelen. De kracht die er zit in kunst in het algemeen en de manier waarop het mensen bij elkaar brengt, dat is magisch. Het verbindt. Dans is mijn vorm van expressie om daaraan bij te dragen.’’

Agenda

20:00 uur

Rotterdam Huis Conny Janssen Danst - Studio 1

Voor professionals Contemporary - Teacher: Anne Suurendonk

18:00 uur

Rotterdam Huis Conny Janssen Danst - Studio 1

Voor professionals Contemporary - Teacher: Anne Suurendonk

20:00 uur

Rotterdam Huis Conny Janssen Danst - Studio 1

Voor professionals Contemporary - Teacher: Anne Suurendonk