Anne Suurendonk

Anne Suurendonk

Docent Contemporary

Anne’s les begint met een warm up waarbij ze je verschillende vormen en technieken van haar stijl laat ervaren. Er wordt gewerkt aan elementen zoals bouncen, vloeien, het wakker maken van het lichaam, conditie, verschillende eigenschappen van spieren, improvisatie en muzikaliteit. Anne haar academische achtergrond in combinatie met haar urban feel zorgt voor een unieke, natuurlijke samenstelling en een organische moderne bewegingstaal, die wordt aangesterkt door de muziek. Haar stijl is erg ritmisch en dynamisch. Na de warm up werkt ze aan een bewegingen frase die ervoor zorgt dat je dieper in haar bewegingstaal komt. De focus ligt op uitdrukking en ‘performance’, het zien van beweging als een manier om te communiceren.

Bio
Anne Suurendonk (Geboren in amsterdam, 1988) studeerde in 2010 af aan de jazz musical opleiding, op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze danste in een aantal producties van Wies Bloemen bij Danstheater Aya. Hiernaast ontdekte ze haar grote passie voor choreografie, en deed verschillende ervaringen op om zich hierin verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren werkte ze veel als freelance docent (urban contemporary) en choreografe bij verschillende dansacademies en gezelschappen in Nederland. Ze deed residencies bij Dansmakers Amsterdam, werkt als choreografe bij danstheater Aya en Dox, en is onderdeel van collectief Artbeat Amsterdam.

Inspiratie
‘’Mensen en wat de mens mens maakt is wat mij eindeloos fascineert. Het werk gaat altijd over thema’s waar ieder mens mee te maken krijgt. Ik zoom in op het leven, op de relaties die we aangaan. Het gaat altijd over emoties. Ik ga opzoek naar hoe ik de innerlijke wereld vorm kan geven. De hoogte- en dieptepunten. Mensen willen vaak alleen de pracht en praal, ik denk uit angst. Maar ik geloof juist heel erg in de kracht van kwetsbaarheid en ik denk dat we veel verder komen met elkaar als we opener zouden zijn over onze ervaringen en durven te delen. Dat brengt ons dichter bij elkaar. Dit is waar ik altijd uit vertrek, als mens en als maker

Overgave, loslaten, kwetsbaarheid, vechtlust, commitment, eenzaamheid. Samen alleen zijn, het leven vieren, je vrij voelen. lLefde. Relaties.

Overgave omdat ik dat ontroerend vind, in iedere vorm. Je volledig geven aan iets raakt mij. En het vertrouwen dat je daarvoor nodig hebt.

Dansen doe ik om me levend te voelen. De kracht die er zit in kunst in het algemeen en de manier waarop het mensen bij elkaar brengt, dat is magisch. Het verbindt. Dans is mijn vorm van expressie om daaraan bij te dragen.’’

Open Class with Anne Suurendonk

Anne talks about her class