ZOUT 2013

Live muziek: Anne Soldaat

Uitverkochte theaterzalen, lovende recensies, genomineerd voor de Zwaan voor beste dansproductie seizoen 2010/2011 én genomineerd door publiek voor de Danspublieksprijs 2012. Vanaf maart 2013 opnieuw te zien in de theaters: ZOUT de succesvolle choreografie van Conny Janssen met acht ijzersterke mannelijke dansers en Anne Soldaat, één van de beste gitaristen die de Nederlandse popscene op dit moment kent.

In een sterk toneelbeeld van Thomas Rupert en voortgestuwd door de muziek van Michel Banabila en Anne Soldaat, zoeken negen mannen steun en verbondenheid bij elkaar. Ze schikken zich in de dwingende codes van de groep vanuit het gemeenschappelijke verlangen hun bestaan in stand te houden. Onder de oppervlakte sluimert een onverklaarbare angst voor de verstoring van hun samenzijn. Hun orde begint barsten te vertonen.

Conny Janssen:Zout reinigt, schuurt en ontvelt. Het prikkelt, geeft scherpte en brengt iets teweeg. Tegelijkertijd heeft het ook een fysieke component. De dansers bewegen, het lichaam reageert, zweten, er komt zout vrij. Al die associaties, in de breedste zin van het woord, zijn de metafoor voor wat ik met deze voorstelling wil laten zien.

De Volkskrant

Op dat grote, fascinerende podium vonkt het fraai tijdens de samenwerking tussen de mannen van Conny Janssen Danst en de live muziek van Soldaat.

Het Parool

Janssen en Soldaat zijn een fascinerend koppel.

De Stentor

Zout is een andere, onthutsende wereld die je overkomt.

Mrt 13 — Apr 13
print
Credits
Choreografie

Conny Janssen

Muziek (compositie & live uitvoering)Anne Soldaat Muziek (compositie)Michel Banabila ToneelbeeldThomas Rupert LichtontwerpRemko van Wely Video-ontwerpWim Bechtold DramaturgieJudith Wendel KostuumontwerpBabette van den Berg RepetitorMichael Jahoda

Downloads

Pers

Login

  • Vul hier in voor welke titel u publiceert
    U kunt deze stap ook overslaan
    U kunt deze stap ook overslaan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Teaser: ZOUT is terug!

Camera & Montage: Three Hands Video

Trailer ZOUT

Concept & montage: Three Hands – www.threehands.eu Muziek: Anne Soldaat

NL