foto Leo van Velzen

ZOUT 2013

Live muziek: Anne Soldaat

2013

Uitverkochte theaterzalen, lovende recensies, genomineerd voor de Zwaan voor beste dansproductie seizoen 2010/2011 én genomineerd door publiek voor de Danspublieksprijs 2012.

Vanaf maart 2013 opnieuw te zien in de theaters: ZOUT de succesvolle choreografie van Conny Janssen met acht ijzersterke mannelijke dansers en Anne Soldaat, één van de beste gitaristen die de Nederlandse popscene op dit moment kent.

Zout reinigt, schuurt en ontvelt. Het prikkelt, geeft scherpte en brengt iets teweeg. Tegelijkertijd heeft het ook een fysieke component. De dansers bewegen, het lichaam reageert, zweten, er komt zout vrij. Al die associaties, in de breedste zin van het woord, zijn de metafoor voor wat ik met deze voorstelling wil laten zien. Conny Janssen

In een sterk toneelbeeld van Thomas Rupert en voortgestuwd door de muziek van Michel Banabila en Anne Soldaat, zoeken negen mannen steun en verbondenheid bij elkaar. Ze schikken zich in de dwingende codes van de groep vanuit het gemeenschappelijke verlangen hun bestaan in stand te houden. Onder de oppervlakte sluimert een onverklaarbare angst voor de verstoring van hun samenzijn. Hun orde begint barsten te vertonen.

Op dat grote, fascinerende podium vonkt het fraai tijdens de samenwerking tussen de mannen van Conny Janssen Danst en de live muziek van Soldaat. De Volkskrant
Janssen en Soldaat zijn een fascinerend koppel. Het Parool
Zout is een andere, onthutsende wereld die je overkomt. De Stentor

ZOUT is terug!

Three Hands Video

Credits

Muziek (compositie & live uitvoering)

Anne Soldaat

Muziek (compositie)

Michel Banabila

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Remko van Wely

Video-ontwerp

Dramaturgie

Judith Wendel

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Repetitor

Michael Jahoda

Dansers

Winston Arnon Stein Fluijt Francesco Curci Christiaan de Donder Pedro Alves Cardoso

Choreografie

Conny Janssen

Actueel

Teaser: ZOUT is terug!

Trailer ZOUT