ZOUT

Live muziek: Anne Soldaat

2011

In ZOUT zijn live te zien en horen: zeven ijzersterke mannelijke dansers en Anne Soldaat, één van de beste gitaristen die de Nederlandse popscene op dit moment kent. Na de veelgeprezen producties Welk een eer voor het vaderland te mogen sterven (96) en Rebound (005) maakt Conny Janssen met ZOUT haar derde choreografie met louter mannen.

In ZOUT zien we een groep mannen die met elkaar het ritme van hun samenzijn bepalen. Hun verbondenheid ontstaat vanuit een gemeenschappelijk verlangen hun bestaan in stand te houden. Onder de oppervlakte echter sluimert een onverklaarbare angst voor verstoring van hun orde.

De muziek voor ZOUT is gecomponeerd door Anne Soldaat en componist Michel Banabila. De keuze voor Anne Soldaat als muzikale partner bij deze voorstelling past in een reeks verrassende en inspirerende samenwerkingen met veelkleurige en spraakmakende musici. Tijdens eerdere voorstellingen nodigde Conny Janssen o.a. Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Cello Octet Amsterdam, Daniela Bernoulli, Mete Erker en Corrie van Binsbergen uit.

Conny Janssen: “Dit keer zocht ik naar een gitarist, die aansloot bij de zeven dansers in de voorstelling. Anne Soldaat is een fantastische musicus, die ook zelf muziek schrijft. Toen ik zijn solo-cd In another life hoorde, wist ik dat ik de ideale ‘medespeler’ voor de voorstelling had gevonden. Bovendien matcht zijn fysieke uitstraling met de dansers, hij past in dat opzicht dus mooi in de groep.”

‘Op dat grote, fascinerende podium vonkt het fraai tijdens de eerste samenwerking tussen de mannen van Conny Janssen Danst en de live muziek van Soldaat.’ De Volkskrant
Zout is een andere, onthutsende wereld die je overkomt' De Stentor
‘Conny Janssen en Anne Soldaat laten met ZOUT zien dat de krachten van live gitaarmuziek, een sterke scenografie en de lichamen van de mannelijke dansers samen gebundeld in één voorstelling alleen maar kunnen zorgen voor een beeldend spektakel.’ Cultuurbewust.nl

Credits

Muziek

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Remko van Wely

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Dramaturgie

Judith Wendel

Repetitor

Met dank aan

Dansers

Winston Arnon Martijn Kappers Francesco Curci

Choreografie

Conny Janssen

1e Inspiciënt

Luc Kossen

Logistiek

Dicky Keizer