Parels

15 jaar Conny Janssen Danst

2007

Voor de jubileumvoorstelling PARELS bekeek choreografe Conny Janssen haar eigen oeuvre opnieuw. SORROWFUL SONGS is een groepswerk voor acht dansers dat zij maakte in 1999. Voor PARELS bracht Conny Janssen het bestaande materiaal terug naar de essentie van de dans: pure dansbewegingen. Dit deel toont de puurheid, het organische, de muzikaliteit en de melancholie van Conny Janssens danstaal.

TWO bestaat uit drie zinderende duetten uit de voorstellingen LICHT (2004), I’M HERE (2005) en HEAR ME (2006). In de duetten uit deze grote voorstellingen vinden ontmoetingen plaats, kruipen mensen uit hun schulp en laten ze hun façades vallen. De drie duetten vloeien op een organische manier in elkaar over. Trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet componeerden voor TWO nieuwe muziek.

PARELS eindigt met een speciale versie van de succesvoorstelling REBOUND (2005). Dit energieke dansstuk voor vijf mannen toont de theatrale kant van het werk van Conny Janssen. REBOUND laat zien dat de sterkste niet vanzelfsprekend de winnaar hoeft te zijn in een spel waarin competitie, kameraadschap, veerkracht en – niet te vergeten – humor centraal staan.

Credits

Muziek Sorrowful Songs

Muziek & compositie Two

Muziek Rebound

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Repetitor

Dansers

Martijn Kappers Kevin Polak Javier Vaquero Ollero Yanaika Holle Nao Tokuhashi Puck van Bogget Inken Landskröner Froilán Medina Hernández

Choreografie

Conny Janssen

Assistent choreograaf