Meet me, a dancer

2001

Meet me, a Dancer is een battle of dance tussen de professionele moderne dansers van Conny Janssen Danst, de breakdancers van 010 BBoyz en studenten van de Rotterdamse Dansacademie. In een choreografie van Conny Janssen gaan de dansers op zoek naar verschillen en overeenkomsten tussen de moderne dans en de breakdance. Het gaat niet alleen om ervaring, opleiding en gebruik van het lichaam, ook onderzoeken zij wat verborgen ligt achter ieders fysieke taal.

De moderne professionals, de breakers en de academiestudenten smelten in deze choreografie samen tot een troep van tien. Janssen toont ze in hun collectieve en individuele kwetsbaarheid. We zien hoe de dansers aarzelend pogingen ondernemen elkaars verworvenheden over te nemen. Naarmate het stuk vordert, blijkt hoe de eenheid het grootst is als iedereen zichzelf blijft. De beelden, sferen en gevoelens die de dansers meebrengen vormen het uitgangspunt voor de choreografie.

Conny Janssen reageert op de verschillende impulsen. Zij ziet MEET ME, A DANCER als een uitdagend samenspel, gericht op het verrijken van elkaars specifieke bewegingstaal.