Foto: Rob Hogeslag

MEER RUIS /compact

Op de Parade en Lowlands

2013

In de zomer van 2013 reist Conny Janssen Danst met de korte voorstelling MEER RUIS/compact door het land en speelt op diverse festivals: De Parade in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Èn Lowlands.

Met zes jonge, energieke dansers en live muziek van Ming’s Pretty Heroes. MEER RUIS (2012) is een voorstelling voor jonge mensen, over jonge mensen, gedanst door jonge mensen. Conny Janssen richt zich, met hen, op hun generatie, op hun gevoel voor de wereld, op de manier waarop zij het leven zien en ervaren.

Speciaal voor MEER RUIS bewerkten zangeres Ai Ming Oei en producer/toetsenist Frans Verburg een aantal nummers van hun album Karma. Daarnaast schreven ze speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek. De stem van Ming fungeert als een adem, een hartenklop onder de voorstelling. Haar nummers zijn gevoelig en persoonlijk. Via de klanken die zij met haar stem en met gebruik van een loopstation creëert, doet ze een appèl op het gevoel, waardoor de dansers hun façades durven af te breken.

Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Foto: Rob Hogeslag
Vnvnd Meer Ruis van @ConnyJanssen met @MingsHeroes gezien op de Parade. Fantastisch! Wauw wauw wauw! Ga dat zien! Mark Meesters op Twitter
#MEERRUIS van @ConnyJanssen Danst op de Parade met 6 fantastische jonge dansers. Wat een talenten! Geweldige voorstelling!! Marianne D op Twitter
...en het was fantastisch! Mooie live muziek, inspirerende show en leuke dansers ;). Rik Roeske op Twitter

Trailer

MEER RUIS

Credits

Muziek

Decor ontwerp

Thomas Rupert

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Repetitor

Dansers

Choreografie

Conny Janssen

Techniek

Tjalling Bal