Meer RUIS

I.s.m. Codarts

2012

Het 20 jarig jubileumseizoen is in 2012 vervolgd met de nieuwste voorstelling MEER RUIS, waarvoor Conny Janssen in de wereld van de jongeren duikt en probeert hun verhaal te ontrafelen. Ze selecteerde voor MEER RUIS elf jonge, eigenzinnige dansstudenten van Codarts Rotterdam en Tanzakademie Zürich, die met elkaar een spannende afspiegeling van de maatschappij vormen. De live muziek is in handen van Music Matters Award winnaar Ming’s Pretty Heroes.

Ongepolijst, onverschrokken en ontwapenend trekken de jongeren de theaters in, ieder met dezelfde droom: als danser uitstijgen boven de ruis van alledag. MEER RUIS gaat de confrontatie aan tussen de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen en de rauwe energie van een nieuwe generatie jonge, ongepolijste dansers. MEER RUIS is een dynamische, energieke en ontroerende voorstelling, waarin geen tijd is voor achteruitkijken. Het leven ligt voor je, spring de wereld in.

De strijd met het moderne bestaan wordt in ‘Meer Ruis’ aanstekelijk verbeeld. Trouw
De troef van deze productie is de live muziek van Ming’s Pretty Heroes [...] Haar stem is de ziel waarmee de prille dansers hun kunst en hun zoektocht begeesteren. Trouw

Credits

Muziek

Decorontwerp

Thomas Rupert

Dramaturgie

Judith Wendel

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Lichtontwerp

Remko van Wely

Video-ontwerp

Techniek

Edwin van Steenbergen

Repetitor

Dansers

Choreografie

Conny Janssen

Geluidstechniek

Tjalling Bal

Logistiek

Dicky Keizer