LIFE-LIVE!

20 jaar Conny Janssen Danst

2011

De jubileumvoorstelling met twee hoogtepunten uit het 20-jarig oeuvre van Conny Janssen: twee karakteristieke choreografieën, door de ogen van nu bekeken. Conny Janssen: ‘De stukken staan voor twee liefdes van mij. Het eerste, NUMBER ONE, is een ode aan de schoonheid en kracht van de pure dans. Aan het scheren, zoeven en glijden over de toneelvloer en de zeggingskracht dat het lichaam in zich draagt.

In een strakke, glimmende wereld brengt Conny Janssen haar dansers in NUMBER ONE samen in duetten en trio’s die, afgewisseld met vitale groepsdelen, soms abrupt kunnen eindigen als de dansers terugkeren in hun eigen intieme wereld.

Conny Janssen: ‘COMMON GROUND is een bewerking van de locatievoorstelling en toont meer mijn theatrale zoektocht en thematiek van de stad. Het is een theatrale reis van tien mensen die elkaar ontmoeten, samen de desolaatheid ontvluchten en, zonder verlies van eigenheid, hun verbondenheid vieren.

COMMON GROUND toont een wereld waarin mededogen bestaat, waar mensen samenkomen omdat ze elkaar nodig hebben en waar bij het vallen van de avond, wanneer de dag haar plaats afstaat aan de nacht, andere sentimenten komen bovendrijven.

‘Het ensemble presenteert zichzelf dan ook in een assertieve choreografie vol felle, staccato boksbewegingen: de individualistische stadsmens.’ NRC Handelsblad over COMMON GROUND
‘In Number One overtreft de Rotterdamse choreograaf haar eigen bewegingsstijl. Het vloeit, glijdt, scheert, trilt, aait, steunt, zoeft en zweeft dat het een lieve lust is. In dit universum is zelfs wrijving harmonieus, is zelfs de lucht zacht en zoet.' De Volkskrant over Nr. One

Credits

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Lichtontwerp

Lichttechniek

Remko van Wely

Instudering Nr. One

Dramaturgie (CG)

Judith Wendel

Muziek (soundscapes CG)

Michel Banabila

Muziek (Gitaar CG)

Video-ontwerp (CG)

Dansers

Merel Lammers Stein Fluijt Francesca Peniguel Francesco Curci Martijn Kappers Winston Arnon

Choreografie

Conny Janssen

Techniek (1e inspecient)

Joris Reijmer

Repetitor (CG)

Michael Jahoda