foto Leo van Velzen

COMMON GROUND

Op de Hofbogen

2010

Voor het eerst bracht Conny Janssen Danst een voorstelling in de open lucht: op het dak van de Hofbogen, aan het perron van voormalig NS station Hofplein. Een vergeten, verloren vlakte in het hart van Rotterdam. Hier schiet het onkruid tussen de scheuren in het beton omhoog en hebben de elementen vrij spel. De vlakte ligt ingeklemd tussen treinrails en anonieme, spiegelende flatgebouwen, waarvan je alleen maar kunt vermoeden dat daarbinnen mensen wonen en werken. Tien ijzersterke en aan elkaar gewaagde dansers creëerden in dit ruwe niemandsland hun eigen, vervreemdende wereld. Bijgestaan door de live muziek van Michel Banabila verdreven zij de stilte en vulden de ruimte opnieuw in.

Een ruige en ongastvrije locatie, waar theatervoorzieningen ver te zoeken zijn. Niet de meest voor de hand liggende plaats voor een dansvoorstelling. Conny Janssen: “Ik vind dat soort niet-ingevulde plekken in de stad geweldig inspirerend. Het zijn oases, die je het gevoel geven dat je ze zelf hebt ontdekt. Ze geven ruimte aan je fantasie. De stilte die daar heerst wil ik verdrijven, bevolken, in bezit nemen.” Met haar dansers zal ze op locatie zoeken naar manieren om de ruimte te bedwingen.

COMMON GROUND: een bijzondere, beeldende en overrompelende voorstelling met als decor een stad die zich langzaam in het donker hult.

foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen
foto Leo van Velzen

Credits

Sopraan (wk1)

Saxofonist (wk2)

Gitariste (wk3)

Muziek

Michel Banabila

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Video-ontwerp

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Dramaturgie

Judith Wendel

Lichttechniek

Remko van Wely

Dansers

Winston Arnon Martijn Kappers Lola Mino Merel Lammers Francesca Peniguel

Choreografie

Conny Janssen

Locatiemanager

Luc Kossen

Actueel

Trailer COMMON GROUND