BRAND NEW #2

i.s.m. Dansateliers

2010

BRAND NEW: hét samenwerkingsproject van Rotterdams dansgezelschap Conny Janssen Danst en productiehuis Dansateliers waarin jong choreografietalent de kans krijgt gloednieuw werk te ontwikkelen voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst. Na de succesvolle, volledig uitverkochte eerste editie in december 2009, is in BRAND NEW #2 tijdens acht voorstellingsavonden het resultaat te zien van deze bijzondere samenwerking:

BLUEPRINTS – Michael Jahoda
‘Toen ik in de jaren zeventig opgroeide, bouwde mijn vader huizen. Zijn kantoor was gevuld met blueprints – betoverende en geheimzinnige documenten die allerhande gecodeerde informatie bevatten. Mijn vader was in staat iets uit niets te maken. Hij bouwde dingen die bleven bestaan. Dingen die hem overleefden. Daarom wil ik nu ‘een huis’ bouwen – bestaande uit blueprints – en het tot leven gewekt zien worden door de mensen die er in en omheen leven. Op dit moment is dit een blueprint. Mijn blueprint. Een code, een op zichzelf staande taal, die sommigen blijken te verstaan.
Concept & choreografie: Michael Jahoda / Duur: 25 minuten / Muziek: Mark Drillich / Dansers: Winston Arnon, Yanaika Holle, Martijn Kappers, Lola Mino, Gideon Poirier, Christiana Ruggieri

S2C2 – Arno Schuitemaker Gefascineerd door het begrip ‘besmetting’, en de vele verbintenissen die er te leggen zijn met de tijd waarin we leven, is Arno Schuitemaker met de dansers op zoek gegaan naar specifieke mogelijkheden en grenzen van het lichaam. Zonder dat de onderlinge relaties op het spel komen te staan, dagen de dansers in S2C2 zichzelf en de ander uit door zich aan een fysiek experiment te onderwerpen.
Concept & choreografie: Arno Schuitemaker (i.s.m. de dansers) / Duur: 18 minuten / Muziek: Jürgen de Blonde / Dansers: Yanaika Holle, Lola Mino, Gideon Poirier, Cristiana Ruggieri

DUET FOR TWO DANCERS – Tabea Martin
Duet for two dancers is een zoektocht naar de angst niet te voldoen aan wat je van jezelf verwacht, of aan wat je beroep of medemens van je vraagt. Naar de angst te ver weg te raken van jezelf. En naar wat er overblijft, als alle “kunde” wegvalt. De vrijheid om tussen verschillende beroepen en idenditeiten te kunnen kiezen, is een reden voor onzekerheid en twijfel. De overvloed aan keuzes genereert een soort stilstand. Het onvermogen te kiezen dwingt het lichaam tot rust. Duet for two dancers bevraagt in die zin het “danser zijn” , maar ook het “niet danser zijn” .
Concept: Tabea Martin / Choreografie: Tabea Martin i.s.m. de dansers / Duur: 22 minuten / Dansers: Winston Arnon, Martijn Kappers / Met dank aan: Matthias Mooij, Pol Bierhoff
—–
Voor Conny Janssen (Conny Janssen Danst) en Amy Gale (Dansateliers) is in dit project een adviserende rol weggelegd:Met Brand New willen we eigenzinnige makers de gelegenheid geven ervaring op te doen met het werken binnen het kader van een gezelschap. Wat voor invloed heeft dit op zowel de dansers van Conny Janssen Danst als de choreografen uit de stal van Dansateliers? Wat is het terrein waar de choreografen en de dansers elkaar ontmoeten? Wat is het effect van de werkwijze en signatuur van deze choreografen op dansers die gewend zijn met Conny te werken?

Credits

Lichtontwerp

Remko van Wely

Dansers

Martijn Kappers Winston Arnon Lola Mino Yanaika Holle

Choreografie

Michael Jahoda

Concept & advies

Conny Janssen