BLANCO

Een film van Sonia Herman Dolz over Conny Janssen.

2008

EEN FILM VAN SONIA HERMAN DOLZ OVER CONNY JANSSEN
Een must-see voor liefhebbers van het werk van Janssen en/of Dolz!

BLANCO is een indringend filmportret van Conny Janssen en haar werk gezien door de ogen van Sonia Herman Dolz. Door in het brein van Conny Janssen te kruipen analyseert de cineaste op microscopische wijze de bron van haar creatieve denkproces. BLANCO maakt het onzichtbare zichtbaar en legt de eerste vonk van inspiratie tussen danser en choreografe bloot.

Conny Janssen werd in 2008 door de provincie Zuid-Holland bekroond met de titel Gezichtsbepalend Kunstenaar wegens haar aantoonbare artistieke kwaliteit, nationale en internationale uitstraling en het in staat zijn om met specifieke groepen uit de samenleving te kunnen werken. Deze titel, die tweejaarlijks wordt toegekend uitgereikt aan een toonaangevende Zuid-Hollandse kunstenaar, maakte de totstandkoming van BLANCO mogelijk.

Gezichtsbepalend is een initiatief van de provincie Zuid-Holland, uitgevoerd door Kunstgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. BLANCO wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Fonds 1818, VSB Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht en RTV Rijnmond.

Credits

geluid

montage

muziek

editor

regie

Componist

Paul M. van Brugge

Dansers

Javier Vaquero Ollero Martijn Kappers Nao Tokuhashi