Zwaan nominatie voor INSIDE OUT

wo 8 jul 2015

De voorstelling INSIDE OUT is genomineerd voor de Zwaan ‘Meest indrukwekkende dansproductie 2014/ 2015’. Dat maakte de dansjury van de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouw-directies (VSCD ) vandaag bekend. De Zwanen zijn dé dansprijzen van Nederland en worden ook wel de Oscars van de Nederlandse dans genoemd. De diverse Zwanen worden uitgereikt in het kader van festival de Nederlandse Dansdagen, dat dit jaar van 2 t/m 4 oktober plaatsvindt in Maastricht.
Lees hier meer over de Zwaan nominaties

INSIDE OUT toerde afgelopen theaterseizoen langs de theaters met 13 dansers en live muziek van een speciaal voor deze voorstelling samengesteld muziek-ensemble bestaande uit iET (singersongwriter), Budy Mokoginta (multi-instrumentalist), Pieter de Graaf (toetenist) en Jonas Pap (cellist). De voorstelling kon rekenen op volle zalen, enthousiaste publieksreacties van meer dan 18.000 bezoekers en lovende woorden in de pers.

De dansjury van de VSCD schrijft over INSIDE OUT:
INSIDE OUT toont de mens binnenstebuiten. Als eenling in de massa. Maar tegelijk ook met de diepmenselijke behoefte aan contact, erkenning en geborgenheid. Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in INSIDE OUT op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.
Lees hier het gehele persbericht over de Zwaan-nominaties

Geïnteresseerden die INSIDE OUT dit jaar nog willen zien kunnen terecht op:
• Zondag 23 augustus 2015, Festival Lowlands, Biddinghuizen
• Maandag 31 augustus 2015, Zeeland Nazomerfestival, Middelburg
Vrijdag 2 oktober 2015, Nederlandse Dansdagen, Maastricht

Meer info over INSIDE OUT, inclusief foto’s & de videotrailer, is hier te vinden.

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL