Short movie: All along the watchtower

di 28 nov 2017

De dansers van Conny Janssen Danst van alle markten thuis? Dat kun je wel zeggen: van donderdag 25 januari t/m zondag 1 april 2018 zijn zij in TENT Rotterdam te zien in de short movie van beeldend kunstenaar en filmmaker Margo Onnes, als onderdeel van de tentoonstelling “In a World We Can’t See“.

All Along the Watchtower” is een muzikale film over het gevoel van dreiging, geïnspireerd op de gelijknamige song van Bob Dylan en een samenwerkingsverband met de Rotterdamse band Half Way Station.

“In de korte film All Along the Watchtower dient het apocalyptische droombeeld uit Dylan’s song zich in een hedendaagse gedaante aan. Een modern jong gezin dwaalt rond in een Nederlands oerlandschap rondom een futuristische uitkijktoren. De harmonie binnen het gezin wordt bruut verstoord wanneer de Apocalyps over hen neerdaalt.”

Margo Onnes (1983) studeerde in 2008 af aan het Piet Zwart Instituut Rotterdam op het gebied van Fine Arts. Haar korte films waren te zien op verschillende internationale filmfestivals en in verschillende galeries en musea waaronder het Cobra Museum te Amstelveen. Naast haar werk als filmmaker is Onnes als docent Audio Visuele Media verbonden aan de Haagse Hogeschool en het Filmhuis Den Haag. Ook maakt zij deel uit van de selectiecommissie voor fictie film voor het Go Short International Film Festival Nijmegen.

Op donderdag 25 januari 2018 gaat “All Along the Watchtower” in première in TENT Rotterdam tijdens het International Film Festival Rotterdam – IFFR. Hierna is de tentoonstelling nog te bezoeken t/m zondag 1 april. Naast de film van Margo Onnes zal ook werk van Arthur Kleinjan, Ine Lamers en Anoek Steketee te zien zijn.
Klik hier voor meer informatie.

In oktober 2017 vonden de opnames plaats in het Friese FochteloërveenKlik hierboven op “Bekijk foto’s” (linkboven in de foto) voor een voorproefje met een fotoselectie van de making off.  More coming soon!

Opnames All Along the Watchtower

Gerelateerd

Mariko Shimoda

medewerker

Lees meer

Yanaika Holle

medewerker

Lees meer

Martijn Kappers

medewerker

Lees meer

Remy Tilburg

medewerker

Lees meer

Maud Huizing

medewerker

Lees meer

Youp Scheffer

medewerker

Lees meer

Laura Belgrano

medewerker

Lees meer

Tu Ngoc Hoang

medewerker

Lees meer

Nina Plantefève-Castryck

medewerker

Lees meer

Célinne Moza (stage)

medewerker

Lees meer

Richard Nagy

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL