Rotterdamse dansfilm #4: Van Nelle Fabriek

vr 27 mei 2022

De dansfilm op de vierde bestemming in de reis van Conny Janssen Danst i.s.m. filmmaker Davide Bellotta en partners uit Rotterdam onder de noemer CONNY JANSSEN DANST loves ROTTERDAM is nú te zien. Elke dansfilm staat repertoire van Conny Janssen op een kenmerkende plek in Rotterdam centraal. Het camera- en montagewerk is in handen van Three Hands: de jonge filmmaker, danser en choreograaf Davide Bellotta.

Dansen tussen de neoletters, in de luchtbrug en in een oude koffiefabriek
In dit vierde deel zien we de dansers het terrein van de Van Nelle Fabriek verkennen. Dit toonbeeld van ‘Het Nieuwe Bouwen’ en UNESCO Werelderfgoed is van 23 juni t/m 17 juli 2022 de plek voor de locatievoorstelling SO HERE WE ARE NOW, waarvoor de kaartverkoop al is gestart..

Over deze filmserie
Door dans op deze manier in de stad te laten zien, wil Conny Janssen Danst het talent en de architectuur waar Rotterdam zo rijk aan is omarmen. Uit liefde voor de stad die voor Conny Janssen een enorme bron van inspiratie vormt.

CREDITS
CONNY JANSSEN DANST loves ROTTERDAM #4: Van Nelle Fabriek
Concept: Conny Janssen & Davide Bellotta
Choreography: Conny Janssen
Director of photography: Davide Bellotta
Camera & editing & coloring: Three Hands | Davide Bellotta

Dancers: Ovidi Álvarez Ferré (trainee), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Hiro Murata, Mariko Shimoda, Diljá Sveinsdottir (trainee), Toon Theunissen (trainee), Remy Tilburg, Sophie Tukker (trainee), Carmine Vigliotti (trainee), Liza Wallerbosch, Sarah Zechut (trainee)
Location: Van Nelle Fabriek
Music: Marjolein Peters
Repetitor: Erik Spruijt
Communication: Sarah den Engelse & Ellen Geijs

Bekijk hier de eerste dansfilm, opgenomen op de binnenplaats van Museum Boijmans van Beuningen, met dansers Mariko Shimoda & Remy Tilburg, in kleding van Daisy Kroon.
Bekijk hier de tweede dansfilm, opgenomen in Aloha & BlueCity, met dansers Adi Amit & Martijn Kappers in kleding van MARGREETH OLSTHOORN
Bekijk hier de derde dansfilm, opgenomen in Diergaarde Blijdorp, met dansers Tu Hoang & Liza Wallerbosch.

Vervolg
We hopen deze filmreis en samenwerking met talent en hotspots uit de stad binnenkort voort te zetten. Wanneer, waar en met wie?
Blijf op de hoogte door te abonneren op de nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook of Instagram

 

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar