Zaterdag 26 juni gaat COMMON GROUND in premiëre. Een bijzondere dag, want op 26 juni is het ook de Dag van de Architectuur. Het toeval wil dat De Hofbogen – het spoorviaduct waarop COMMON GROUND te zien is – een architectonisch hoogstandje is dat al stamt uit begin 20e eeuw. Daarom is het op zaterdagochtend 26 juni – op de Dag van de Architectuur – mogelijk een rondleiding te krijgen op de set van COMMON GROUND.
Wie zich in wilt schrijven voor een rondleiding over de Hofbogen – en daarbij ook de set van COMMON GROUND aan wil doen – klikt hier voor meer informatie.

Verder organiseren we op vrijdag 25 juni op het perron een talkshow die speciaal in het teken staat van De Hofbogen. Gasten die aanschuiven zijn decorontwerper Thomas Rupert, directrice van de Hofbogen Simone Rots en directeur van Architectuur Instituut Rotterdam Patrick van der Klooster. Aanvang Talkshow: 20.30 uur.

De Dag van de Architectuur
Het thema van de Dag van de Architectuur 2010 is Architectuur & Hergebruik. ROTABS style center vormt het epicentrum van de dag en is niet voor niets uitgekozen als epicentrum. De voormalige Roteb Remise is tegenwoordig omgetoverd tot een warenhuis van ontwerpers en kunstenaars. Buiten het tal van te bezoeken winkeltjes zal er ook een uitgebreid programma plaatsvinden met verschillende activiteiten waarbij de architectuur van het gebouw en het thema centraal staat. Zo kan je onder professionele begeleiding je eigen Rietveldstoel maken van pallethout. Of je grijpt de kans om je eigen verbouwingsplannen te bespreken met een echte architect!

Daarnaast stelt AIR, net zoals elk jaar, een aantal bijzondere gebouwen in de stad open voor het publiek. Zo krijgen de bezoekers een unieke kans op een sneakpreview van het meest opvallende nieuwe bouwwerk in de Rotterdamse Rijnhaven: Het Drijvende Paviljoen, een complex van drie drijvende halve bollen met een hoogte van 12 meter, een totaal vloeroppervlak van vier tennisbanen. Maar ook de 165m hoge skyscraper aan de Maas mag zeker niet ontbreken, de Maastoren. Dit en nog heel veel meer, dus kom op zaterdag 26 juni naar Rotterdam en beleef de stad op een unieke manier.

www.airfoundation.nl

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL