OP LOCATIE: VAN NELLE FABRIEK

do 7 apr 2022

In de zomer van 2022 viert Conny Janssen Danst haar 30 jarig jubileum met de locatievoorstelling SO HERE WE ARE NOW in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle Fabriek is met zijn architectonische metaalconstructies van 23 juni t/m 17 juli 2022 de plek waar dans, live muziek, diner en een levendig randprogramma samenkomen.
Foto boven © Raymond de Vries

Van Nelle Fabriek: werelds erfgoed, Rotterdams icoon
Met SO HERE WE ARE NOW maakt Conny Janssen een remake van de succesvolle voorstelling SO HERE WE ARE uit 2007. Zij wilde haar thuisstad in het kloppende hart ontmoeten en koos voor de Van Nelle Fabriek. Een typisch Rotterdamse plek die verleden, heden en toekomst van de stad samenbrengt. De Van Nelle Fabriek is een bewonderenswaardig bouwwerk van beton, staal en glas gebouwd in 1930 en staat op de Unesco Werelderfgoed lijst.

SO HERE WE ARE (2007) Foto: Leo van Velzen

Het unieke fabrieksgebouw waar vroeger koffie thee en tabak werd verwerkt, wordt beschouwd als hét monument van het Nieuwe Bouwen in Nederland en een internationaal hoogtepunt van de industriële architectuur van begin 20ste eeuw. De Van Nelle Fabriek is beroemd vanwege het revolutionaire ontwerp, waardoor lucht, licht en ruimte een heel nieuwe betekenis kregen in de architectuur. Tot op de dag van vandaag is het zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen die Rotterdam rijk is; Le Corbusier noemde het niet voor niets “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”.

Bekijk hier de locatie op Google Maps

SO HERE WE ARE NOW
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
23 juni t/m 17 juli 2022
Te bezoeken op: do, vr, za 20.30 uur / zo: 15.00 uur
Koop tickets voor SO HERE WE ARE NOW

 

 

Raymond de Vries|

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar