OP LOCATIE: livemuziek van Marjolein Peters

do 7 apr 2022

Voor de livemuziek in SO HERE WE ARE NOW componeert Marjolein Peters samen met Carlo Balemans nieuwe muziek, die zij ook live in de Van Nelle Fabriek spelen.

Over haar plannen voor SO HERE WE ARE NOW zegt Marjolein het volgende:
Elektrisch gitaar en basgitaar zijn mijn hoofdinstrumenten. Daarnaast werk ik veel met drumcomputers en synthesizers tijdens mijn rol als componist/producer. Voor SO HERE WE ARE NOW zal ik op meerdere manieren (analoog en digitaal) gaan componeren. Unieke muziek voor in de Van Nelle Fabriek.
Een deel van de compositie zal live, ter plaatse, uitvoerbaar zijn. Andere sounds zal ik van te voren digitaal programmeren, zodat ik dit live kan aansturen.
Bij SO HERE WE ARE NOW zal een combinatie van geluiden te horen zijn die zowel digitaal als analoog hun oorsprong hebben, maar altijd door mijzelf bewerkt zijn. Dat maakt de muziek uniek en kenmerkend voor deze locatievoorstelling. Deze muzikale ‘blauwdruk’ is terug te horen in al het werk dat ik als producer aflever.

Marjolijn Peters

Achtergrond:
Als musicus is Marjolein Peters (1988) afgestudeerd te Utrecht als gitariste en bassiste, met een grote voorliefde voor songwriting. Naast sologitariste in grote producties zoals Het Pauperparadijs (Koninklijk Theater Carré) is zij dan ook bekend van kleinere formaties waar ze zelf aan het roer staat als componiste. Zo heeft zij met het internationale, elektronische popduo C. Love Detectives (BE/NL) de eerste EP meteen in New York opgenomen met producer Bryce Goggin en is zij op dit moment producer en muzikaal leider van CHKS: een all-female act die wederom elektronische popmuziek maakt, maar wel altijd als basis een elektrische gitaar. CHKS werkt op dit moment in de studio aan het eerste album dat uitkomt in 2022.

Tot op heden was zij ook te vinden als sessiemuzikant bij Gerhardt, Sputnik 9, Bootleg Betty en Depeche Faux. Hier vulde zij zowel de rol van gitariste, bassiste als zangeres. Als producer en bassist werkte ze samen met de heren en dame van Zamora; donkere indie-pop uit Nijmegen, met leden van o.a. Celestial Season en The Gathering.

Naast de bühne staat ze ook stevig in het onderwijs: nauw betrokken als muziekdocent & trainer maar ook als vertegenwoordiger namens cultuurstad Arnhem met betrekking tot meer muziek in het basisonderwijs. Hier is zij mede verantwoordelijk voor de regionale samenwerking en uitvoering van structureel muziekonderwijs op basisscholen. Daarnaast is ze directeur van Klankkompas, die de brug slaat tussen muziek en techniek voor jongeren: muziektechniek. Haar verleden als artistiek coördinator van een multidisciplinair team bij Musica (BE) sluit hier goed bij aan: overkoepelend werken, het voortouw nemen, innovatief denken en vooral muzikaal creëren is haar grootste passie.

Bekijk ook:
www.marjoleinpeters.com
www.klankkompas.cc

Marjolein is live te horen en zien in
SO HERE WE ARE NOW
23 juni t/m 17 juli 2022 (do t/m zo)
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Tickets & info >>

|

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL