Nieuw in INSIDE OUT: Nina Plantefève-Castryck

wo 31 jan 2018

De succesvolle voorstelling INSIDE OUT uit 2015 gaat opnieuw op tour langs de Nederlandse theaters. Van de cast van 2018 – bestaande uit 13 dansers – zien we dit jaar maar liefst acht nieuwe gezichten. Eén ervan is de Vlaamse Nina Plantefève-Castryck (25); zij danst sinds 2016 bij Conny Janssen Danst. We spraken haar over de samenwerking met Conny Janssen, haar danscollega’s en de musici, het repetitieproces en haar favoriete scène.

Heb je INSIDE OUT in 2015 gezien? Zo ja, Wat vond je er toen van?
Nee, ik heb het stuk nooit gezien.

Wat betekent het voor jou om met Conny Janssen, haar team en de musici te werken aan INSIDE OUT?
Ik vind het heel inspirerend om op de muziek van iET te dansen, de muziek is echt prachtig en geeft een enorme boost. We zijn een hele hechte groep die samen naar iets toe werken en nieuwe ideeën zoeken om INSIDE OUT tot een geheel te vormen.

Wat zijn voor jou de sleutelwoorden voor deze voorstelling?
Fragile, tederheid, intensiteit.

Wat heb je ontdekt tijdens het repetitieproces?
We hebben INSIDE OUT omgegooid naar een totale nieuwe voorstelling, met de dansers en persoonlijkheden die we op dit moment in de groep hebben. We hebben een nieuwe laag toegevoegd aan een al bestaand stuk.

Foto: Rob Hogeslag

Wat is jouw favoriete fragment of deel in de voorstelling en waarom?
Mijn favoriete deel is de opening van INSIDE OUT.  Het is gewoon zo krachtig: met ons allen tussen die rode touwen, met minimale schouderbewegingen. Er borrelt dan gewoon iets in mij dat zich omzet in pit en energie. Verder is het heel uitdagend omdat je geconcentreerd moet zijn, één kleine fout kun je al heel erg moeilijk verbergen.

INSIDE OUT is van 12 januari t/m 29 april 2018 te zien in maar liefst 44 theaters in Nederland.

Lees hier alles over INSIDE OUT, check tourdata en bestel tickets

Foto: Rob Hogeslag|Nederland
Nederland, Rotterdam, 04-01-2018. Studiorepetitie van Inside Out, een voorstelling van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
04-01-2018. Studiorepetitie van Inside Out

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst