Muzikant in KIEM: Budy Mokoginta

di 26 nov 2019

Van november ’19 t/m maart ’20 is Conny Janssen Danst te zien in de theaters met KIEM. Een voorstelling over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt. Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelde Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta & Mark Schilders. In dit bericht zetten we graag Budy Mokoginta in de spotlights!

Budy Mokoginta is een musicus, engineer, songwriter en producer die zich met zijn eigen studio Mokosound focust op het creëren van nieuwe muziek binnen populaire stijlen als Pop, Jazz, Soul, HipHop en Elektronica. Budy werkte voorheen al samen met Conny Janssen voor de muziek in INSIDE OUT (2018) samen met iET, Keimpke Zigterman en Thierry Castel. We stelden Budy een aantal vragen over hoe het is om als muzikant mee te werken aan het creatieproces van KIEM.

Wat is jouw achtergrond als muzikant? Wat voor muziek ben je gewend te maken en in welke vorm?
Budy: Ik ben begonnen als singer-songwriter, heb ook het Rotterdams conservatorium klassiek en jazz leren kennen, experimenteer veel met electronic music, ben op het podium voornamelijk bezig in popmuziek als gitarist en bassist en in de studio als producer. Ik speel nu voornamelijk met iET en werk momenteel in de studio aan het nieuwe album van De Likt.

Foto: Andreas Terlaak

Hoe is het om nu samen te werken met Conny Janssen voor de voorstelling KIEM? Hoe ervaar je het om muziek te componeren in verhouding tot dans?
Budy: Het werken met Conny is altijd inspirerend omdat het continu gaat over het gevoel wat een klank opwekt. De uitdaging ligt in het leeg houden van de muziek omdat er synergie moet zijn met de energie/emotie vanuit de dansers. De muziek wordt dan ‘voltooid’ door beweging, daar moet je steeds ruimte voor maken. Alles in dienst van de emotie, van het verhaal.

“Er moet synergie zijn met de emotie vanuit de dansers”

Kun je iets zeggen over de muziek in KIEM? Wat kan het publiek verwachten?
Budy: De muziek is heel eclectisch. Soms elektronisch, soms klassiek. Soms een flard, soms een volledige compositie. Soms bijna niet hoorbaar, soms overdonderend. (Bijna) alle denkbare contrasten komen er in voor.

Lees hier meer over Budy Mokoginta op zijn eigen website.

KIEM is te zien in het theater t/m 15 maart. Klik hier voor meer informatie, speeldata & tickets.

Nederland
Rotterdam

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst