Maker in DANSLOKAAL 7: Rutkay Özpinar

vr 23 aug 2019

Korzo, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Rutkay Özpinar naar voren voor de 7e editie van dit talentontwikkelingsproject en geeft hem hiermee de kans nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van Conny Janssen Danst. Rutkay werkt in DANSLOKAAL 7  met dansers Romee van de Meent, Youp Scheffer & Liza Wallerbosch. We stelden hem enkele vragen over zijn werk in DANSLOKAAL.

What does it mean to you to be one of the choreographers in DANSLOKAAL?
Rutkay: Het is een mijlpaal in mijn carrière om een van de choreografen van DANSLOKAAL te zijn omdat ik voor het eerst een creatie maak voor een gezelschap. Ik waardeer het dat ik de kans krijg om mijn werk voor een breder publiek te tonen.

Rutkay met dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag

What is it like to work with the dancers of Conny Janssen Danst?
Rutkay
: Ik heb het getroffen met de 3 dansers waarmee ik mag samen werken. Ze zijn erg leergierig en staan open voor het leren van iets anders. Volgens mij hebben alle dansers van Conny Jansen Danst deze instelling omdat ik een heel gemoedelijke sfeer voel bij het gezelschap. Mijn dansers Liza, Youp en Romee zijn harde werkers die er alles aan doen om mijn bewegingstaal onder de knie te krijgen. Ze ontwikkelen zich heel snel en dat is erg mooi om te zien!

Rutkay en de dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag

Can you tell briefly what the people can expect when they watch your piece in DANSLOKAAL?
Rutkay: Ik ben in maart 2019 begonnen aan mijn onderzoek dat gericht is op Turkse volksdans en het doel daarvan is om mijn bewegingstaal erdoor te laten beïnvloeden. Ik ben met de dansers hiermee hard aan het werk. Ik leer ze twee Turkse volksdansstijlen, Oriëntaal (buikdans) en Halay die ze vervolgens op hun eigen manier leren vertalen. Het vergt meer controle over de spieren dan inspanning ervan. De bewegingen zullen vanuit de ziel ontstaan en hierdoor zal het hele lichaam spreken. Tijdens het zien van mijn creatie kunt u zeker het gevoel van eenzaamheid ervaren.

Lees hier meer over het werk van Rutkay Özpinar en zijn bio.

DANSLOKAAL 7
Do 5 sep t/m zo 8 sep & Do 12 sep t/m zo 15 sep
20.30 uur, Studio Conny Janssen Danst, Rotterdam
TICKETS

DANSLOKAAL 7 ON TOUR
Wo 18 sep t/m wo 2 okt
In verschillende theaters in Nederland!
TICKETS

Rutkay tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag|Rutkay tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag|Rutkay met dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag|Danser Liza Wallerbosch tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag|Rutkay met dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag|Rutkay en de dansers tijdens een repetitie voor DANSLOKAAL 7. Foto: Rob Hogeslag

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst