Korte film tijdens DANSLOKAAL 6

ma 3 sep 2018

Naast werk van jonge dansmakers, is in de zesde editie van DANSLOKAAL ook het werk van fotografe Sabine van der Vooren te zien. Van 6 t/m 16 september vertoont zij Breath, Move. Met deze korte film – met dansers Remy Tilburg, Adi Amit, Maud Huizing en Tu Hoang – studeerde de jonge fotografe in juli van dit jaar af aan de Willem de Kooning Academie.
Beeld boven: Filmstill uit Breath, Move. met danser Remy Tilburg

Sabine van der Vooren over haar afstudeerproject:
Breathe, Move. gaat over de mentale en fysieke gevolgen van stress, als resultaat van prestatiedruk en faalangst. Daar tegenover staat een honger naar rust in jezelf, hoofd en lichaam. Het is een korte film, bestaande uit fotografie en filmfragmenten die elkaar afwisselen. Voor de Graduation Show heb ik een ruimte ingericht met een video installatie. In de film ervaar je een soort healing process. Binnenkomen en onweer voelen, bedrukkend en benauwend, maar de ruimte verlaten met een fijn, opgelucht gevoel. Hiervoor heb ik samengewerkt met filmmakers Laurens Neels, Nielson & Claus, dansers van Conny Janssen Danst en een sound composer, Sjoerd van Kampen.” Once prix en vente pas cher, generique Kamagra jelly en EdMedef.com pharmacie sans ordonnance, est un complément.

Filmstill uit Breath, Move. met danseres Adi Amit

Over de keuze om met de dansers van Conny Janssen Danst te werken zegt Sabine:
“In mijn derde studiejaar kreeg ik de opdracht één van de Conny Janssen Danst dansers te portretteren voor het project HOMEportraits. Dat was dusdanig interessant, dat ik ervoor koos om álle dansers van het gezelschap te portretteren voor mijn eindopdracht van dat jaar! De samenwerking met de dansers was superfijn. Voor de korte film in mijn Graduation Show raakte ik geïnspireerd door bewegingen uit de voorstelling INSIDE OUT en de choreografie PHOBIA van Davide Bellotta uit DANSLOKAAL 5. Daarom was het fijn om voor mijn afstudeerproject weer samen te kunnen werken met Tu, Remy, Adi en Maud.”

Filmstill uit Breath, Move. met danser Remy Tilburg

Breath,move. is tijdens DANSLOKAAL 6 te zien voor aanvang en na afloop van de studiovoorstellingen in Rotterdam
DANSLOKAAL 6
Do 6 t/m zo 16 september (do t/m zo)
Deuren open : 19.45 uur
Aanvang dansvoorstelling: 20.30 uur
Studio Conny Janssen Danst, ‘s-Gravendijkwal 58-B, Rotterdam.
TICKETS

 

||

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst